Sabtu, 27 Jun 2009

Chopped Salad



Chopped salad ni menggunakan ingredients yang ada kat kitchen aku sebab aku nak clearkan dapur sebelum pergi beli stok baru heheh

  • kobis
  • lobak merah
  • roti perancis
  • tomato
  • bawang besar
  • perahan air limau/lemon
Korang chop je semua bahan-bahan yang ada, roti perancis tu pula (lebihan buat roti garlic hari tu) aku siat-siatkan saja. Then, atas frying pan, masukkan sedikit olive oil dan 'saute' cebisan-cebisan roti tu sampai ala-ala garing.

Masukkan dalam salad bowl bersama kobis, lobak, tomato & bawang. Masukkan garam & pepper secukup rasa, perahan air limau/lemon dan kemudian gaul. Taraaaaa! Dah boleh makan dah. Nak tambah dressing lain pun leh gak :)

p/s: Carrot tu kalau potong panjang-panjang lagi cantik. Tapi aku malas+grater hilang. Janji boleh ngap sudah, kan....

13 ulasan:

  1. ni kategori makanan sihat...ade je idea nk buat kan..dh nama pun rajin..jgn jadi seperti sis Ni..rajin BW je heeee

    BalasPadam
    Balasan
    1. Rajin juga tu, sis! Yes, chopped salad ni dibuat sebab tuannya konon-konon nak makan salad :)

      Padam
  2. Tak boleh dibayang rasanya macamana... Tapi boleh cuba laa kot... He he he...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yang pasti,...rasa sayur hahahah
      Nway, SS suka salad tak? Kalau suka, tak de masalah. Semua akan rasa sedap!

      Padam
    2. SS sangat suka salad... Kasilah apa jenis pon SS makan.. Tolak batu dan kayu... Keh Keh Keh...

      Padam
    3. Baguslah, SS ni. Senang nak belanja makan kalau macam ni :)

      Padam
  3. Ok... Check out travel bulan jun 2009 di tower Cikgu Ceketed...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alamakkkk,...malulah entri2 lama kena punggah ngan SS ;)

      Padam
    2. Nak kenal cikgu dari akar... tak salah kan? Ha Ha Ha...

      Padam
    3. Hahahah selamat berkenalan dengan akar-akar saya :)

      Padam
  4. mari intai2 baca post lama jangan marah... sedap dengan menu ni nampak simple hihihi

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...