728 x 90

Ahad, 14 Jun 2009

Confessions of A Shopaholic 2009


Baru semalam aku berkesempatan tonton cerita ni. Cerita macam nilah yang betul - betul aku perlukan time tengah banyak keje. Ringan + tak payah susah - susah nak tension atau peningkan kepala.

Cerita ni diadaptasi daripada novel Sophie Kinsella. Jalan cerita ni simple but interesting. Rebecca Bloomwod - seorang shopaholic yang kehidupannya menjadi huru hara disebabkan tabiatnya yang suka berbelanja. Dah lah dikejar pengutip hutang, hubungan cintanya dengan Luke dan friendship dengan Suze turut hancur. Siapa tak tengok lagi, silakan lah. Movie ni sesuai untuk korang yang suka cerita simple and light. Sesuai jugak untuk kita jadikan teladan. Heheheh...

Apapun, suka watak Luke Brandon, heronya yang handsome dan Suze yang comel tapi ala - ala weird gitu.

5 ulasan:

  1. Luke tuh hemmmsemmmmm!!!!

    BalasPadam
  2. x pernah tgk citer ni..tapi sis JM ni kalau pelakon hensem dan kacak mmg layan arghhh hehehe

    BalasPadam
  3. sophie kinsella ni memang dekat betul dengan jiwa SS... Dia faham dgn jiwa manusia... Jalan cerita dia memang terbaik...

    BalasPadam
    Balasan
    1. SS pun suka Sophie Kinsella?! Sepppp sikit! Saya memang suka dia, SS. Jalan cerita novel2 dia memang unpredictable but at the same time realistic :)

      Padam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...