Jumaat, 19 Jun 2009

Crunchy Cornflakes

Hari ini aku free sikit, tak ada kerja sangat nak dibuat. Boring jugak! Tiba-tiba mood nak 'bake' datang. Teringin pulak rasanya nak makan cookies. Habis satu dapur aku tawaf nak check bahan-bahan apa yang ada sebab aku tak keluar shopping bahan-bahan untuk bake lagi. Kebetulan ada satu pek cornflakes kat rumah, terus decide buat biskut cornflakes. Aku namakan biskut ni Crunchy Cornflakes :)


Crunchy Cornflakes sebelum dibakar.


...dan inilah hasilnya!

Alhamdulillah, dapat banyak biskut untuk satu adunan. Puas aku dan Dah makan. Dapatlah ibu, nenek, Angah dan bebudak di Kuang rasa sikit-sikit seorang. Sempat juga aku hantar sikit untuk sahabat baik aku di Selayang (thanks Dah for driving me there!) yang tengah recover daripada demam 'bertih'nya. (Ko sure ke boleh makan biskut nih? Tak yah pantang?)

P/s: Sorry, kualiti gambar kurang memuaskan. Pakai kamera handphone je.



9 ulasan:

  1. Ina Suka Cookies :)20 Jun 2009 3:40 PTG

    Kak, rindunya nak makan cookies akak! Nanti saya nak tempah biskut coklat gelap tu untuk puasa & raya! Bolehkan? Bolehkan? Bolehkan?

    BalasPadam
  2. masih buat biskut hitam legam tak? klu buat igt kat dayah ye...

    BalasPadam
  3. ishh..rajin lah hai si Farrah sorang ni..rajin masak, rajin buat barang craft

    BalasPadam
  4. Cikgu Ceketed rajin kan... Kalu berjiran... Dah ngecek dah nih... Kah kah kah...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak delah rajin mana, SS. Tapi kalau SS berjiran ngan saya,...saya buatkan dua tiga balang :)

      Padam
    2. Ada umah kosong tak kat sebelah tu? Ahaksss...

      Padam
    3. Tanah kosong yang terbiar ada. Kita leh kosongkan, buat pondok buruks baru utk SS :)

      Padam
  5. sedapnya biskuttttttttttttt

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...