728 x 90

Ahad, 27 Disember 2009

Pizza Instant untuk Dinner

Baru - baru ni aku teringin sangat nak makan pizza. Kebetulan sebelah petang tu pergi ke kedai bekalan barang-barang kek, nampak roti pizza yang dah siap. Ting!Terus cerah menyala mentol di kepala (dapat idealah konon-kononnya). Dah ada roti@basenya, aku beli 'ingredients' lain pula.
  • Pizza Sauce (tinggal ratakan atas pizza base je)
  • Chicken Pepperoni
  • Mozarela Cheese
Dekat rumah pulak ada remainder minced meat. So, balik rumah, tanpa lengah-lengah, aku pun prepare pizza aku. Minced meat tu aku goreng dulu dengan sedikit bawang + pepper. Ikut tips yang diberikan oleh Chef Kamarul - kalau nak buat topping pizza, ingredients macam ayam atau daging kita masak dulu supaya nanti pizza kita tu tak basah@berair. Heheheh Chef Kamarul ajar buat pizza from the scratch (dalam entri di blognya entitled Gourmet Homemade Pizza), aku ambil tang petua tu je. Nway, thanks so much Chef.

Lepas sapu pizza sauce, aku susun pepperoni (semewahnya ikut citarasa aku lah) then letak minced meat. Lastly, tabur parutan keju mozarela di atas sekali. Inilah gambar pizza express aku sebelum dibakar. Gambar pizza setelah dibakar tak sempat ambil sebab masa tu aku dah tak tentu arah nak makan :)

2 ulasan:

  1. babeh, ko klik link resepi pizza chef kamarul kat atas. aku guna resepi ni aje :)

    BalasPadam
  2. Sedapnya pizza masih belum jadi lg buat pizza

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...