728 x 90

Ahad, 8 Ogos 2010

Drop Dead Diva


Sampai sekarang aku tak sure sama ada cerita ni dah tayang kat TV Malaysia atau tidak tapi sekarang ni Season 2 tengah airing. Kalau tak silap dah nak masuk episod 9 dah minggu ni. Cerita ni mengisahkan seorang model 'wanna be', Deb, yang mati akibat ditimpa kemalangan jalan raya. Kononnya masa jumpa 'gatekeeper' (Fred), Deb ni dinilai sebagai seorang yang tak buat baik, tak buat jahat dalam hidup. In other words, nak tunjuk yang Deb ni tak buat apa-apa meaningful dalam life dia. Accidentally, Deb tekan butang RETURN dan kembali ke bumi dalam tubuh Jane, (seorang plus size lawyer yang bijak tapi lead life yang agak membosankan) yang kebetulan pada masa tu ditembak oleh seorang client di firma guamannya.


Cerita ni mengisahkan Deb struggling dengan life yang baru sebagai Jane. To make it more interesting, yang tahu pasal switched life+body ni hanyalah Stacy (kawan baik Deb) dan Fred yang diturunkan ke bumi untuk jaga Deb. It is spicier when Grayson, Deb's boyfriend diterima bekerja di firm Jane. So, apart from all the interesting court cases, kita dapat tengok macam mana Deb deals dengan feelings towards Grayson and her total new life. It's fun how Deb's model character is channeled into Jane's appearances. Konflik akan muncul bila Deb kena berdepan dengan orang-orang dalam hidup Jane sedangkan dia tidak ingat apa-apa tentang Jane melainkan dapat 'warisi' kepandaian Jane :)

Dalam season 2 pula, Deb (Jane) cuba untuk terima yang dia sekarang Jane and lead a Jane's life. Pada masa yang sama, hubungannya dengan Grayson sebagai rakan sekerja makin rapat tapi Jane tak boleh beritahu Grayson siapa dia yang sebenarnya. It is a fun show to watch as you will not only be entertained with Jane, but also Stacy, Fred and Teri (Jane's assistant at work).

Jane and Fred

Stacy

With Teri

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...