728 x 90
Assalamu'alaikum,

Currently away from my tower. Berehat daripada berblogging untuk sementara waktu. Entri-entri selepas ini sehingga hujung Mac, scheduled entry.

Insya-Allah, jumpa lagi nanti. Ada kesempatan saya balas komen dan blogwalking ye :)

20 Februari 2017

Rabu, 7 September 2011

You Are My Confidantes!

"Aku tak tahu nak cerita dekat siapa! Aku teringat dekat kau je,..sebab ko takkan judge aku!"

Okay, nice intro, friend :) bagilah salam dulu. Main terjah macam tu...hilang arah aku sekejap. Aku terima panggilan daripada temanku yang hendak mengadu nasib. Kesian pulak, orang tengah resah-gelisah-buntu-jiwa kacau, takkan aku nak buat tak tahu je kan. Walaupun masa tu aku tengah ada urusan lain, aku layankan juga. Di akhir perbualan, temanku ini tidak putus-putus berterima kasih kerana aku sudi mendengar luahan masalahnya.

Perbualan kami tidak berakhir di situ saja. Aku terbawa-bawa untuk berfikir, kalau aku perlukan tempat mengadu, who should I turn to? (Ke ni alasan aku malas nak sambung urusan yang tertunda tadi heheeh)

Fikir punya fikir punya fikir,....aku senyum siap terkekeh-kekeh lagi. Aku bukan ada seorang, I've got three! Mari aku kenalkan mereka pada korang ye :)

Miss Cruzee @ Lolita @ Cikibambam @ Munirah @ Cekengah

Ini kawan baik aku yang pertama! Adik aku yang umurnya beza 13 bulan je dengan aku. Kebiasaannya adik aku ni berperanan sebagai pegawai pengaman kat rumah. Tak kisahlah time aku selisih faham dengan ibu ke (which is A LOTT OF TIMES) atau gaduh dengan adik lelaki aku ke,...watak Angah akan muncul untuk jernihkan suasana. Perangai aku yang baran dan grumpy ni memang selalu jebakkan aku dengan masalah dalam keluarga! So, dialah yang akan tolong 'clear the air' bagi pihak aku. Mudahlah sikit aku nak berbaik-baik dengan pihak satu lagi tu heheheh Takpun dia akan urge aku suruh mengalah/pujuk/minta maaf untuk settlekan masalah.

Selain daripada jadi pegawai pengaman di rumah, Angah akan terima panggilan kecemasan daripada aku bila aku perlu buat keputusan segera berkenaan sesuatu perkara especially when dealing with others. One quick call, aku akan explain kat dia situasi masalah aku dan dia akan bagi pendapat segera  + what to do next :) Very - very helpful!

Aiedah Isma @ Chucky

Ini kawan baik aku yang aku kenal semasa di kampus. Dah masuk sebelas tahun dah kitorang kawan so basically dia dah faham rentak aku termasuklah perangai-perangai 'tak senereh' aku. Selalunya aku akan perlukan dia untuk share masalah aku yang melibatkan hal-hal perasaan, emosi + lepas geram dan yang seangkatan dengannya. Dia tahu time bila nak beri pendapat,...time bila nak dengar sahaja ataupun time bila nak biar je aku nangis sorang-sorang. Selalunya, bila aku ragu-ragu nak buat keputusan, aku perlu pinjam logik akal dia sekejap so that I could make a sound decision :) Well, two heads are better than one, kan?


My Sleepy Turtle - Arfaiza
Hahaha nama Sleepy Turtle ni, aku yang bagi sebab semasa di kampus dulu, kalau dia mengantuk memang mirip rupa turtle tak cukup tidur :) Arfaiza, walaupun jauh kat utara -- tetap jadi tukang pujuk aku huhuhu. Kebiasaannya aku akan hubungi Ar bila aku perlu someone untuk sejukkan hati aku atau tenangkan aku bilamana kedua-dua insan kat atas tak boleh lakukan. Tak kisahlah kalau masalah tu disebabkan kealpaan atau kekhilafan aku sekalipun,..she doesn't play the blame game. Pendek kata, dia ni ala-ala ada soothing effect gitu!

Syukur Alhamdulillah, Allah kurniakan kalian bertiga dalam hidup aku. Mungkin selama ni aku lupa atau seolah-olah tak berterima kasih pada korang, but I really appreciate every single thing that you have done.
Truly, YOU ARE MY CONFIDANTES!!!

*Gambar diorang ni aku ambil profile pic FB je :)

5 ulasan:

  1. yes, finaz.
    it's comforting 2 know that we have these people in our lives :)

    BalasPadam
  2. so sweet la dear... anyway.. aku xtau plak ko gelarkan aku mcm tu. Bkn ke turtle tu sinonim dgn Soyot aku yg menghilangkan diri... huhuhuhu :(

    BalasPadam
  3. heheh ar, sebab aku ingat Soyot turtle ko la, ko jadi Sleepy Turtle :)

    BalasPadam
  4. aiseh....maknanya ko x tau la R ko tu di gelat turtle? :)

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...