Khamis, 6 Oktober 2011

Kemaruk Susu Kacang Soya Jagung

Aku memang suka air soya.
Air soya bandung ke air soya ros ke...semua aku suka.
Sekarang ni suka minum air soya jagung pulak. Best!!! Selalunya aku akan beli jenama Drinho sebab air soyanya tak manis sangat. Yeos pun sodapppp! Yang syiokkkk masa buka air tu, baunya punyalah wangi!
Rasa jagung tak keterlaluan sampai mengatasi rasa soya. Semuanya sedang-sedang saja!
Tak pernah rasa? Cubalah! Minum dengan ais buat penghilang dahaga :)

Oh, selain tu nak kongsi resepi di sini. Air soya ni sedap juga dibuat milk shake@ice blended.

  • 1 gelas air soya jagung
  • 1/2 gelas ais
  • 2 'scoop' ice-cream vanilla
  • 1 sudu besar jagung dalam tin
  • Whipped cream
Blend semua sekali, tuang ke dalam gelas yang telah diisi 1 sudu besar jagung dalam tin. Finally, touch up sikit dengan whipped cream :)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...