NOTA KASIH: Maaf, buat masa ini saya tidak berkesempatan untuk blogwalking dan balas komen-komen yang kalian tinggalkan. Saya dan team terlibat dengan projek #lelakilangitbumi. Saya belum berpeluang untuk buat entri rasmi mengenainya lagi but what is interesting is #lelakilangitbumi ada menyentuh tentang blogger and will evolve with bloggers as well.

Jadi, bagi yang suka baca novel online, setakat ini, Lelaki Langit Bumi (LLB) dah ada 28 bab live and accessible di Portal Ilham. Ingin jadi sebahagian daripada Lelaki Langit Bumi (LLB)? Baca Lelaki Langit Bumi (LLB) dan pilih watak kegemaran anda sama ada #teamdihaafina ataupun #teamariyyan di ruangan komen mana-mana bab. Nyatakan sekali mengapa. Anda mungkin bertuah untuk buat special appearance dalam Lelaki Langit Bumi (LLB) kelak. :)

Khamis, 6 Oktober 2011

Hari Dapur Kecoh

Hehehe tak adalah kecoh mana sebenarnya. Tapi, hari ni memang lama jugak duduk kat dapur. Mula-mula buat muffin ketot-ketot untuk beri pada jiran yang akan kenduri esok hari. Muffin ketot ni ibu yang order. "Nak yang kecik-kecik je Long biar sekali ngaapppp je."

First batch - siap susun dalam kotak supaya tak bergolek-golek :)
Sambil tu buat onde-onde. Jenuh jugalah menggentel adunan pulut ni sebab buat dalam 2 kilo. Untuk orang expert tak delah penat mana. Tapi untuk aku yang terkial-kial ni, sakit jugak pinggang dibuatnya! Ni untuk member yang order dari minggu lepas (tak sempat buat) + untuk jamu orang surau & masjid.

Sempat minum petang dengan onde-onde!
 Last sekali, buat Chocolate & Walnut Brownies. Aku memang suka brownies dengan walnut tapi belum jumpa resepi yang betul-betul kawwwww dan kena dengan tekak. Setakat ni kalau buat brownies chocolate & walnut ni memang tak pernah jadik dengan sempurna. Percubaan kali ni dianggap separuh berjaya :( teksture tak cantik. Rasanya pun tak cukup 'chocolatey'....reject resepi nih! (Sambil pangkah besar-besar dengan pen merah) Fortunately masih 'edible' lagi lah. Tak pe, malam ni 'treat' budak-budak kat dewan. Sure diorang suka!

Brownies yang separuh jadik ahaks.

1 ulasan:

  1. mak aih, terliur. ;)

    kdg2 nmpak tekstur je tak lawa, tapi rasa tuh kengkadang mesti superb. ;)

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...