Sabtu, 15 Oktober 2011

Kreatif Menipu!


Alim nak minta duit




Aduhai! Sekarang ni macam-macam taktik orang buat nak tipu orang. Kiranya bukan main kreatif lagi bergeliga otak diorang ni berjalan semata-mata untuk dapat keuntungan dengan guna jalan mudah. Kalau setakat gores & menang, bawa fail kononnya wakili pertubuhan amal atau gunakan budak-budak untuk minta derma ikhlas dah season dah...penipu-penipu sekarang pun pandai 'shift paradigm'.

Baru-baru ni aku baca, ada yang menyamar jadi muallaf, jadi orang alim dan pergi ke surau/masjid untuk tagih simpati jemaah di sana. Dahsyat betul keupayaan minda diorang nih! Boleh pula terjangkau dek akal diorang ni untuk menyamar jadi saudara baru semata-mata untuk perdaya orang, kan? Kalaulah kebijaksaan dan 'kegeligaan' tu digunakan untuk sesuatu yang positif, tentu masyarakat kita akan lebih maju.

Nak baca lebih lanjut? Klik sini. Kalian nilaikan sendiri :)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...