NOTA KASIH: Maaf, buat masa ini saya tidak berkesempatan untuk blogwalking dan balas komen-komen yang kalian tinggalkan. Saya dan team terlibat dengan projek #lelakilangitbumi. Saya belum berpeluang untuk buat entri rasmi mengenainya lagi but what is interesting is #lelakilangitbumi ada menyentuh tentang blogger and will evolve with bloggers as well.

Jadi, bagi yang suka baca novel online, setakat ini, Lelaki Langit Bumi (LLB) dah ada 28 bab live and accessible di Portal Ilham. Ingin jadi sebahagian daripada Lelaki Langit Bumi (LLB)? Baca Lelaki Langit Bumi (LLB) dan pilih watak kegemaran anda sama ada #teamdihaafina ataupun #teamariyyan di ruangan komen mana-mana bab. Nyatakan sekali mengapa. Anda mungkin bertuah untuk buat special appearance dalam Lelaki Langit Bumi (LLB) kelak. :)

Ahad, 30 Oktober 2011

Stress? Tertekan? Baca doa ini.

Assalamu'alaikum. Selamat Hari Ahad! Selamat berhujung minggu :)

Pagi tadi lepas Subuh, aku belek-belek buku doa - Doa & Zikir Harian oleh Ustaz Zahazan Mohamed (Terbitan Telaga Biru). Nak buat breakfast awal lagi. So, bacalah buku sikit buat tambah ilmu. Satu ayat pun jadilah. Belajar benda baru untuk diamalkan.

Banyak doa mudah yang boleh dipraktikkan dalam buku ni. Yang menariknya, buku ni bersaiz kecil, jadi mudahlah nak dibawa ke mana-mana. As usual, dari segi persembahan, buku-buku terbitan Telaga Biru memang menarik! Sesuai dijadikan koleksi persendirian atau untuk perpustakaan keluarga. Saya sendiri sudah miliki beberapa buku ilmiah dan islamik terbitan syarikat ini.

Hari ini, aku ingin kongsi salah satu ilmu baru yang telah saya pelajari. Seuntai doa untuk bantu kita atasi tekanan atau stress. Dunia hari ini, perkara remeh-temeh pun boleh buat kita tertekan, kan? Jangan stress! Tekanan dan tertekan sangat tidak elok untuk kesihatan. Baca dan amalkanlah doa kat bawah ini.


*Klik pada gambar untuk paparan lebih besar.


3 ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...