728 x 90
Assalamu'alaikum,

Currently away from my tower. Berehat daripada berblogging untuk sementara waktu. Entri-entri selepas ini sehingga hujung Mac, scheduled entry.

Insya-Allah, jumpa lagi nanti. Ada kesempatan saya balas komen dan blogwalking ye :)

20 Februari 2017

Jumaat, 11 November 2011

Tutorial - Jom 'Timbang' Berat Blog

Salam 11.11.11! Ha,.. pernah tak bila korang jengah blog orang, punyalah susah blog tu nak load? Tambah-tambah lagi kalau line internet ikut resmi sang kura-kura. Tapi ada blog-blog tertentu, senang je page nak load. Sebenarnya, perkara ni berlaku bergantung pada berat/ringan blog berkenaan.

Nak tahu blog korang tu ringan ke berat? Klik link kat bawah ni:


Mudah saja. Once korang pergi link kat atas,...

  1. Isikan url blog korang kat ruangan yang disediakan. Boleh semak untuk 10 url berbeza sekaligus.
  2. Tekan butang 'check'.
  3. Lihatlah berat blog dan masa yang diambil untuk load.

*Normally, kalau blog tu saiznya di bawah 200kb, masih dianggap ringan lagi ;)

4 ulasan:

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...