728 x 90

Sabtu, 31 Mac 2012

Ibarat Cendawan Tumbuh Selepas Hujan

Pernah dengar tak perumpaan 'Ibarat Cendawan Tumbuh Selepas Hujan'? Well, hari ni bukanlah nak belajar pasal peribahasa tu hehehe just nak share gambar ni.


Inilah gambar cendawan yang tumbuh melata kat belakang rumah ibu baru-baru ni. Banyakkkkk tau! Tapi tak ada rezeki nak makan/buat lauk. By the time aku realized cendawan-cendawan ni tumbuh, cendawan ni dah rosak dan berulat.

Sebut pasal cendawan, teringat pula obsesi aku pada kulat ni. Masa di kampus dulu, penuh nota-nota aku dengan sketch cendawan especially time mengantuk! Heheheh yang parahnya lagi banyak cendawan daripada nota! 

Aduhaiiii, orang sibuk belajar, aku sibuk lukis kulat! Salah mazhab betulla...Anyway, kat bawah ni lah contoh cendawan 'kejung' yang aku selalu lukis. Langsung tidak sama dengan cendawan kat atas! Cendawan aku ada pengaruh smurfs sikit hehehe

Sepasang kaki yang enter-frame tu milik Yu-Ri, kitten adik aku :)



5 ulasan:

  1. Lagi banyak cendawan dari nota? hahaha..memang tahap bosan yang teramatlah tu. Salam singgah

    BalasPadam
  2. bestnya cendawan masak air..:)

    BalasPadam
  3. @Muttallif - tq sudi singgah. memang cendawan lagi byk dari nota heheh time exam menggelabah sbb xde nota nak baca ;)

    @normi nieza - hajat hati memang nak masak air/buat sup...tapi tak de 'rejeki' :)

    BalasPadam
  4. salam singgah sini. ala xper kalo sekali sekala melukis. at least bole elakkan dr stress kan? :)

    BalasPadam
  5. cantiknya cendawan 2... mmg berbakat jugak

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...