728 x 90
Assalamu'alaikum,

Currently away from my tower. Berehat daripada berblogging untuk sementara waktu. Entri-entri selepas ini sehingga hujung Mac, scheduled entry.

Insya-Allah, jumpa lagi nanti. Ada kesempatan saya balas komen dan blogwalking ye :)

20 Februari 2017

Sabtu, 7 April 2012

Tertungga-tungga?!


Semalam aku penat sangat! Kebetulan ada banyak urusan. By pukul 10 malam, mata aku dah berat dah. Tapi kena stay up sekejap. Nak cari materials dalam internet. 

"Larat lagi ke?" Bott tanya. Masa tu, aku dah macam beruang kena tembak ubat pelali depan komputer.

"Kena buat jugak. Saya tak mau banyak sangat kerja tertungga-tungga." 

Tertungga-tungga?! 

Bott dah gelak besar. Adoiyaaiiiii...
Aku kalau penat mulalah slipped tongue. Tiba-tiba jadi cendekiawan cipta istilah baru.

Nak cakap 'tertunda'
Dalam masa yang sama fikirkan 'tertunggak'
Yang keluar = TERTUNGGA-TUNGGA

2 ulasan:

  1. Tertungga-tungga...macam bunyi seperti tongga :)

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...