728 x 90
Assalamu'alaikum,

Currently away from my tower. Berehat daripada berblogging untuk sementara waktu. Entri-entri selepas ini sehingga hujung Mac, scheduled entry.

Insya-Allah, jumpa lagi nanti. Ada kesempatan saya balas komen dan blogwalking ye :)

20 Februari 2017

Sabtu, 31 Mac 2012

Ibarat Cendawan Tumbuh Selepas Hujan

Pernah dengar tak perumpaan 'Ibarat Cendawan Tumbuh Selepas Hujan'? Well, hari ni bukanlah nak belajar pasal peribahasa tu hehehe just nak share gambar ni.


Inilah gambar cendawan yang tumbuh melata kat belakang rumah ibu baru-baru ni. Banyakkkkk tau! Tapi tak ada rezeki nak makan/buat lauk. By the time aku realized cendawan-cendawan ni tumbuh, cendawan ni dah rosak dan berulat.

Sebut pasal cendawan, teringat pula obsesi aku pada kulat ni. Masa di kampus dulu, penuh nota-nota aku dengan sketch cendawan especially time mengantuk! Heheheh yang parahnya lagi banyak cendawan daripada nota! 

Aduhaiiii, orang sibuk belajar, aku sibuk lukis kulat! Salah mazhab betulla...Anyway, kat bawah ni lah contoh cendawan 'kejung' yang aku selalu lukis. Langsung tidak sama dengan cendawan kat atas! Cendawan aku ada pengaruh smurfs sikit hehehe

Sepasang kaki yang enter-frame tu milik Yu-Ri, kitten adik aku :)



Dinasour dengan Mesej Cintakan Alam Sekitar

Sebenarnya hari tu, aku pergi shopping barang rumah,..then 'terserempak' pula dengan dinasour commel nih. Tengoklah dekat tummy dia, ada mesej 'Save The Earth' lagi. Soooooo COMELLLLLLL!



Tapi kan yang peliknya bahagian kedua mesej tu '...OR I'LL BE BACK?!'
Confuse sikit, macam mana pulak kalau kita tak selamatkan bumi, dinasour akan kembali?
Any idea?

Doa Memohon Ditambahkan Ilmu Dalam Diri



Doa Memohon Ditambahkan Ilmu Dalam Diri

اللَّــهُمَّ انْـفَعْنِي بِمَا عَلَّمْـتَنِي

 

 وَ عَلِّمْنِي مَا يَنْـفَـعُـنِي 


وَزِدْنِي عِلْماً 


 الْحَمْدُ للَّـهِ عَلَى كُلِّ حَالٍ


وَأَعُوذُ بِاللَّـهِ مِنْ حَالِ أَهْلِ النَّارِ



Terjemahan:

"Ya Allah berikanlah kepadaku manfaat atas segala yang Engkau ajarkan, dan ajarkanlah kepadaku apa yang memberi manfaat dan tambahkanlah ilmuku. Syukur kepada-Mu atas segalaperkara, aku memohon perlindungan dari-Mu dari keadaan ahli neraka."
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...