728 x 90

Khamis, 24 Mei 2012

Mamat Kitar Semula yang Sangat Kool!

Minggu lepas pergi jalan-jalan jumpa dengan 1 brader ni yang sibuk promote tentang kitar semula. Ni gambar dia.

Bukan main bergaya lagi mamat nih :) 

Nak naik lif, jumpa dia lagi...
Apa yang penting, pesanan si brader nih - 
"TURN EVERY DAY INTO EARTH DAY"
Let's Go Green!!!

Rabu, 23 Mei 2012

Andai Ku Bercinta Lagi - MOJO

Pernah dengar lagu ni sebelum ini tapi tak ingat di mana. Yang terlintas di fikiran aku masa tu, "Eh, dia ni nyanyi macam Awie!" Kali kedua dengar, masa balik kerja tadi. Tengok slot Samarinda: Ameera dengan Koyeen. Aku memang berkenan nak follow cerita ni sebab tengok iklan macam syokkk je :) Lagu ni jadi OST untuk Ameera. Sesuaiiii sangat di pendengaran aku yang gemor lagu ala-ala rock kapak nih. 

Lirik Lagu Andai Ku Bercinta Lagi -MOJO

Kini kau tiada
Senafas pun ku perlu mencuba
Kau bawa pergi sebahagian dari jiwa raga

Bersendiri hidup umpama hilang erti
Bagaimanakah meneruskan hayat ini

Andai ku bercinta lagi suatu hari nanti
Tunjukkan di mana
Ruang hati untuknya yang masih belum kau huni

Apabila tiba waktu bersemuka
Ku perlu pejamkan mata dan memaksa lafaz cinta
Dengan bayangmu di minda

Tiada pengganti bisa hadir dan mampu menyembuh
Rawan di hati meleraikan semangat ku runtuh

Bersendiri masa umpama tak beralih
Berapa lama lagi harus ku merintih

Malam tidak berpurnama
Fajar tiada kejora
Aku hilang di dalam gelita kalbu
Tanpa dirimu asaku mati

DISCLAIMER: Lirik lagu di atas adalah hak cipta / hak milik pengarang, penggubah, artis dan label muzik yang berkenaan. Seluruh media - termasuk lirik, 'guitar chords' & klip video yang terdapat di blog ini hanyalah untuk keperluan promosi dan evaluasi. Sokong artis/penyanyi/kumpulan kegemaran anda dengan membeli CD/nada dering/'caller ringtone' agar mereka dapat terus berkarya.

Isnin, 21 Mei 2012

Buat Kek 'Instant' dalam Mug :)

Hari ni  mood tak berapa baik. Tiba-tiba teringin nak makan something 'chocolatey', something sweet untuk minum petang. In other words, i need an instant fix for myself :) So, saya buatlah Mocha Cake in Mug. Simple saja! Yang paling penting 5 minit dah siap :)


Nak buat kek 'instant' ni? Tonton video dan dapatkan resepinya di sini --> 5 Minutes Chocolate Cake in Mug.

*Utk dapatkan rasa mocha, tambah 1 sudu teh instant coffee (larutkan dgn 1 sudu besar air panas) atau guna 1 sudu teh mocha oil/paste :)

Khamis, 10 Mei 2012

Pokok Pudina

Emmm, ini pula projek untuk buat taman herba mini. Aku mulakan dengan tanam pudina dulu. Then, bolehlah cuba-cuba tanam herbs yang lain pula. Balik mengerjakan umrah awal Mac yang lalu, ibu bawa pulang seplastik besar daun pudina. Ibu kata elok untuk buang angin dalam badan. Puas jugalah kami sekeluarga buat teh pudina dan guna dalam masakan.

Aku tanya ibu senang ke nak tanam pudina ni? Ibu kata guna keratan batangnya. Aku pun cuba nasiblah. Alhamdulillah, 'menjadi' juga  pokok pudina aku. Tak perlu risau nak cari daun pudina lagi. Insya Allah, setakat nak buat teh dan guna dalam masakan,.. stok & supply mencukupi.


Dah mula bertunas :)

Dah boleh dipetik!!

Tomato ala-ala 'Farmville'

Wahhhhh, dah bersawang rupanya blog aku! Sebulan lebih tak update dengan sebarang entri baru. OK, kita catch up dengan hasil cucuk tanam aku dulu. Tattadaaaaaaaaa! Inilah beberapa biji 'harvested' tomato hasil titik peluh aku sendiri berkebun belakang rumah heheheh. Aku dah tulis entri [11 biji tomato] sebelum ni mengenai buah-buah tomato yang mula membesar dan meranum di pokok. Hari ni aku kongsikan dengan korang versi 'sudah petik' pulak.

Saiz buah tomato aku ni ada macam 'kudut' sedikit. Ibu kata sebab kurang baja. Noted :)

Sebelum 'dituai' ;)
Kendatipun hasilnya tak seberapa, (cukup-cukup untuk aku masak buat makan 1 famili) aku tetap EXCITED! Ala-ala macam main FarmVille gitu!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...