NOTA KASIH: Maaf, buat masa ini saya tidak berkesempatan untuk blogwalking dan balas komen-komen yang kalian tinggalkan. Saya dan team terlibat dengan projek #lelakilangitbumi. Saya belum berpeluang untuk buat entri rasmi mengenainya lagi but what is interesting is #lelakilangitbumi ada menyentuh tentang blogger and will evolve with bloggers as well.


Jadi, bagi yang suka baca novel online, setakat saya menulis entri ini, #lelakilangitbumi dah ada 18 bab live and accessible di Portal Ilham. Ingin jadi sebahagian daripada #lelakilangitbumi? Baca #lelakilangitbumi dan pilih watak kegemaran anda --> #teamdiha atau #teamariyyan di ruangan komen mana-mana bab. Nyatakan mengapa. Anda mungkin bertuah untuk buat special appearance dalam #lelakilangitbumi kelak.


Khamis, 23 Ogos 2012

Angah, Dato' Siti & Hafiz

Hari ni balik je dari kerja Angah bagi aku dengar lagu baru. Dia suruh teka siapa nyanyi. Alamakkk,...lagu duet...starting je dah ada aura 'I LIKEE!'...tapi tak cam sangat siapa tuan punya suara. Masuk part perempuan, terus cam suara Dato' Siti Nurhaliza.

Oh, inilah lagu baru yang jadi OST drama/telenovela Adam & Hawa. Tajuknya 'Muara Hati', dendangan Hafiz & Dato Siti. Adam & Hawa ni adaptasi novel Aisya Sofea, lakonan Aaron Aziz & Nadiya (pelakon filem Cun). Hmmmm...mesti hit lagu nih.

Kalau tak hit pun, dekat rumah ni dah 'box office' dah heheheh. Angah dah pasang berulang-ulang kali sepanjang malam, buat ringtone dan dah siap karok dengan lagu ni. Berdengung jugaklah telinga aku dengar adik kesayangan aku nyanyi. Mujurlah aku turut jatuh chenta dengan 'Muara Hati'. Best! Best! Best! Muzik videonya pun klasssss gitu! Berminat nak tengok? Searchla dekat youtube, ye.



Lirik Lagu 'Muara Hati' - Nyanyian Dato' Siti Nurhaliza & Hafiz.

Cinta terpisah ruang waktu
Tetap cinta bersatu dalam hatiku
Walau raga kita tak mungkin bersama
Ku yakini hati kan tetap setia

Ku percaya kemana pun kau berjalan
Suara cinta menuntunmu kepadaku
Kerna bila cinta sudah bersenandung
Takkan terpisah hati

Korus:
Demi cinta dalam hatimu
Ku yakin engkau untukku
Meski jejak pisahkan kita
Cinta kan bawa kembali padamu

Hoo uuu..

Aku ada kerna engkau ada
Tercipta hatiku hanyalah untukmu
Jalanku tertuju padamu
Kemana pun kan pasti kembali

Wooo....hoo..

[Ulang Korus]

Demi cinta dalam hatimu
Biarkan aku merasuk
Bersatu dalam hatimu
Hanya dirimu dan aku

Hoo....

Demi cinta dalam hatimu
Biarkan aku merasuk (merasuk dalam hati)
Cinta..

DISCLAIMER: Lirik lagu di atas adalah hak cipta / hak milik pengarang, penggubah, artis dan label muzik yang berkenaan. Seluruh media - termasuk lirik, 'guitar chords' & klip video yang terdapat di blog ini hanyalah untuk keperluan promosi dan evaluasi. Sokong artis/penyanyi/kumpulan kegemaran anda dengan membeli CD/nada dering/'caller ringtone' agar mereka dapat terus berkarya.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...