NOTA KASIH: Maaf, buat masa ini saya tidak berkesempatan untuk blogwalking dan balas komen-komen yang kalian tinggalkan. Saya dan team terlibat dengan projek #lelakilangitbumi. Saya belum berpeluang untuk buat entri rasmi mengenainya lagi but what is interesting is #lelakilangitbumi ada menyentuh tentang blogger and will evolve with bloggers as well.


Jadi, bagi yang suka baca novel online, setakat saya menulis entri ini, #lelakilangitbumi dah ada 20 bab live and accessible di Portal Ilham. Ingin jadi sebahagian daripada #lelakilangitbumi? Baca #lelakilangitbumi dan pilih watak kegemaran anda --> #teamdiha atau #teamariyyan di ruangan komen mana-mana bab. Nyatakan mengapa. Anda mungkin bertuah untuk buat special appearance dalam #lelakilangitbumi kelak.


Isnin, 4 November 2013

Roti Turki Tuna

Since beberapa hari lepas saya beli turkish bread and tak sempat nak makan, hari ini untuk breakfast saya buat 'Roti Turki Tuna'. Ala-ala roti sardin versi turki la :) Saya guna satu tin tuna 'soaked in olive oil', bawang besar, cili merah, cili hijau dan sedikit lada hitam. Mula-mula, saya sapukan permukaan roti tu dengan campuran sos cili dan mayonis. Kemudian, gaul rata semua bahan-bahan tadi, perahkan sedikit air lemon/limau nipis dan perisakan dengan garam. Spread kan tuna ke atas permukaan roti dan dah boleh dimamam!


2 ulasan:

  1. roti turki??..belum penah tengok..boleh simpan dlm esbok ke?

    BalasPadam
  2. Kita pun baru first time cuba. OKlah :) rasanya boleh je simpan dalam fridge atau esbok. Cuma bila nak guna, kita biar kat suhu bilik dulu.

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...