728 x 90
Assalamu'alaikum,

Currently away from my tower. Berehat daripada berblogging untuk sementara waktu. Entri-entri selepas ini sehingga hujung Mac, scheduled entry.

Insya-Allah, jumpa lagi nanti. Ada kesempatan saya balas komen dan blogwalking ye :)

20 Februari 2017

Rabu, 20 November 2013

Duet Hafiz & Datuk Rossa


Penyanyi Indonesia Rossa tampil dengan single baru, 'Salahkah', satu lagi naskhah ciptaan Charly (Setia Band) selain 'Hatimu Batu', nyanyian Firman. Pertama kali merakamkan lagu duet dengan penyanyi Malaysia, Rossa memilih Hafiz sebagai teman duetnya. Lagu ni turut menjadi OST untuk drama 'Bukan Aku Tak Cinta' (adaptasi novel) yang akan disiarkan di Astro awal Disember nanti. 'Salahkah' dah mula berkumandang di stesen radio tempatan. Cubalah dengar. Besttttt!

Kredit Imej: showbiz.liputan6.com

Lirik Lagu 'Salahkah' - Rossa dan Hafiz (OST Bukan Aku Tak Cinta)
Ciptaan: Moh. Charly Van Houtten

salahkah ku bila
mencintamu sepenuh hati
sedangku tahu pasti
keluarga tak merestui

biarkan dunia berputar
seiring waktu berjalan
sampai saat nanti tiba
waktu merestui cinta yang terlarang untuk kita berdua

dari jauh ku berlari
mengejar mimpi-mimpi
berat rasanya ku dapatkan semua

dari situ ku sedari
mungkinkah saat nanti
cinta kita berdua bisa ku miliki

salahkahku bila mencintaimu
mencinta sepenuh hati

biarkan dunia berputar
seiring waktu berjalan
sampai saat nanti tiba
waktu merestui cinta yang terlarang untuk kita berdua

dari jauh ku berlari
mengejar mimpi-mimpi
berat rasanya ku dapatkan semua

dari situ ku sedari
mungkinkah saat nanti
cinta kita berdua bisa ku miliki

salahkah salahkah
salahkah salahkah
salahkah salahkah
salahkah salahkah ku...

dari jauh ku berlari
mengejar mimpi-mimpi
berat rasanya ku dapatkan semua

dari situ ku sedari
mungkinkah saat nanti
cinta kita berdua bisa ku miliki


Guitar Chords untuk 'Salahku'  

DISCLAIMER: Lirik lagu di atas adalah hak cipta / hak milik pengarang, penggubah, artis dan label muzik yang berkenaan. Seluruh media - termasuk lirik, 'guitar chords' & klip video yang terdapat di blog ini hanyalah untuk keperluan promosi dan evaluasi. Sokong artis/penyanyi/kumpulan kegemaran anda dengan membeli CD/nada dering/'caller ringtone' agar mereka dapat terus berkarya.

Isnin, 4 November 2013

Roti Turki Tuna

Since beberapa hari lepas saya beli turkish bread and tak sempat nak makan, hari ini untuk breakfast saya buat 'Roti Turki Tuna'. Ala-ala roti sardin versi turki la :) Saya guna satu tin tuna 'soaked in olive oil', bawang besar, cili merah, cili hijau dan sedikit lada hitam. Mula-mula, saya sapukan permukaan roti tu dengan campuran sos cili dan mayonis. Kemudian, gaul rata semua bahan-bahan tadi, perahkan sedikit air lemon/limau nipis dan perisakan dengan garam. Spread kan tuna ke atas permukaan roti dan dah boleh dimamam!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...