728 x 90

Selasa, 18 Februari 2014

Resepi Mudah - Coleslaw Jagung Manis


Kali ni nak ubah selera sedikit. Instead of buat coleslaw dengan kobis+mixed vege/carrot, saya buat dengan jagung manis. Jagung manis tu dipisahkan dari tongkolnya kemudian dikukus sebentar sehingga lembut. Kemudian, campurkan jagung tadi dengan kobis yang telah dicincang. Untuk 'dressingnya' :

  • 2 sudu mayones
  • 1/2 sudu teh serbuk lada hitam
  • 2-3 sudu besar perahan lemon
  • garam secukup rasa
Kacau hingga sebati kemudian gaulkan 'dressing' dengan 'coleslaw' yang telah disediakan.  Kalau tak mahu 'coleslaw' tu 'soggy', boleh juga diasingkan 'dressing'nya dalam mangkuk lain. 


6 ulasan:

  1. yeayyy!!!nak cuba buat dressing nya ni..tq

    BalasPadam
  2. SenNg je kan... Tapi kalau buat ni akk je sorg makan....

    BalasPadam
  3. @Sue Bee Cubalah. Klu suka lebih masam, tambahkan jus lemon.

    BalasPadam
  4. @msredcheesecake Buat portion kecik je la. Tak hbs masuk fridg, ulang makan esok hari. Salad ni makan sejuk lagi sedap :)

    BalasPadam
  5. ni memang sedap. kena tunggu habis pantang akan di try.. thanx for da recipe farah sayang..:)

    BalasPadam
  6. @FarahShamsudin selamat berpantang, farah. jaga diri baik2...sambil tu boleh buat list nak mamam apa lepas pantang :)

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...