728 x 90

Ahad, 16 Februari 2014

Rezeki Belimbing Buluh

Pokok belimbing buluh di belakang rumah ni dah tua dah. Nak berbuah pun ikut suka je. Bila time meriah, memang lebat buahnya. Tapi kalau time sendu tuh, nak dapat dalam 6 biji pun susah. Almaklumlah, ada pulak tumbuhan lain yang menumpang kat pokok tu.

Petang semalam, punyalah teruja bila saya tengok ada banyak buah belimbing asam tu kat pokok. Besar-besar pulak tu!

Terliur tak?

Apa lagi, saya panggil Bott untuk tolong petik buahnya sebab sebahagian besar dekat dahan yang tinggi. Alhamdulillah, inilah hasil 'tuaian' kami semalam.


2 ulasan:

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...