NOTA KASIH: Maaf, buat masa ini saya tidak berkesempatan untuk blogwalking dan balas komen-komen yang kalian tinggalkan. Saya dan team terlibat dengan projek #lelakilangitbumi. Baca lanjut mengenainya di sini.

Jadi, bagi yang suka baca novel online, setakat ini, Lelaki Langit Bumi (LLB) dah ada 32 bab live and accessible di Portal Ilham. Ingin jadi sebahagian daripada Lelaki Langit Bumi (LLB)? Baca Lelaki Langit Bumi (LLB) dan pilih watak kegemaran anda sama ada #teamdihaafina ataupun #teamariyyan di ruangan komen mana-mana bab. Nyatakan sekali mengapa. Anda mungkin bertuah untuk buat special appearance dalam Lelaki Langit Bumi (LLB) kelak. :)

Jumaat, 28 Mac 2014

Resepi Mudah - Macaroni 'Marmite'


Dish yang satu ni sangatlah simple. Time-time lapar dan rasa macam malas nak bersilat dekat dapur lama-lama, cubalah buat Macaroni (atau boleh je tukar kepada spaghetti) Marmite. Caranya mudah sahaja!

Panaskan kuali, masukkan 2 - 3 sudu mentega. Then, masukkan satu sudu kecil Marmite. Kalau buat untuk serving kecil, mulakan dengan 1/2 sudu kecil Marmite. Yang penting, kita kena pandai-pandai agak keseimbangan rasa antara dua bahan tu ikut citarasa. Kacau hingga sebati. Akhir sekali barulah masukkan macaroni (yang sudah direbus & ditos) dan gaulkan. Sedia untuk dihidang :)

1 ulasan:

  1. boleh cuba nanti... ekin datang balas dendam lama tak bom sini.... hihihi

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...