NOTA KASIH: Maaf, buat masa ini saya tidak berkesempatan untuk blogwalking dan balas komen-komen yang kalian tinggalkan. Saya dan team terlibat dengan projek #lelakilangitbumi. Saya belum berpeluang untuk buat entri rasmi mengenainya lagi but what is interesting is #lelakilangitbumi ada menyentuh tentang blogger and will evolve with bloggers as well.


Jadi, bagi yang suka baca novel online, setakat saya menulis entri ini, #lelakilangitbumi dah ada 20 bab live and accessible di Portal Ilham. Ingin jadi sebahagian daripada #lelakilangitbumi? Baca #lelakilangitbumi dan pilih watak kegemaran anda --> #teamdiha atau #teamariyyan di ruangan komen mana-mana bab. Nyatakan mengapa. Anda mungkin bertuah untuk buat special appearance dalam #lelakilangitbumi kelak.


Jumaat, 21 Mac 2014

Spiderman Adiwira Earth Hour

Tahun ini buat julung-julung kalinya, WWF (World Wide Fund for Nature) melantik superhero Spiderman sebagai duta rasmi Earth Hour 2014. Menurut Andy Ridley, CEO & pengasas kepada Earth Hour, pemilihan Spiderman sebagai duta dibuat kerana watak superhero itu sendiri yang merupakan seorang lelaki biasa. Tidak seperti superhero lain yang berasal dari planet asing atau yang mempunyai kekayaan berjuta-juta ringgit. 


Oleh itu, gandingan WWF dan Spiderman tahun ini amat bertepatan dengan mesej yang cuba disampaikan melalui Earth Hour 2014 - mendorong individu untuk menggunakan kuasa mereka, menjadi seperti superhero demi menyelamatkan planet bumi.

Earth Hour 2014 bukan hanya 'memadamkan lampu'. Layari earthhour.org untuk mengetahui lebih lanjut bagaimana kita boleh menjadi superhero (mengikut kemampuan kita) untuk membuat perubahan.

2 ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...