728 x 90

Khamis, 3 April 2014

Apa Itu 'Paper Embosser'?

'Paper Embosser' ialah sejenis peralatan kraf yang digunakan untuk membuat efek timbul pada kertas atau kad. Kebiasaannya alat ini berupa seperti sepasang pengepit yang didatangkan dengan plat-plat bercorak. Jadi, kita hanya pilih corak yang berkenan di hati, pasangkan plat pada pengepit dan tekan sehingga pengepit menghasilkan kesan timbul.

'Paper Embosser' dan plat-plat bercorak.
Efek timbul berbentuk hati.
Yang ini berbentuk not muzik :)


7 ulasan:

  1. suka benda ni, tapi tak pernah beli... kalau nak buat card cantik la kot...

    BalasPadam
  2. mahal tak??budak2 mesti suka ni.untuk buat kad ke..kan??

    BalasPadam
  3. @msredcheesecake Betul. Sesuai utk buat kad/ aktiviti arts anak-anak.

    BalasPadam
  4. @diana Tak mahal pun. Dlm range RM5-RM20, ikut jenis & jumlah plat. Selain utk buat kad, boleh juga digunakan utk buat penanda buku atau hias scrapbook.

    BalasPadam
  5. Owh camtu..
    Sayang k.Farrah... Sebab ajar benda2 camni.
    Dulu masa belajar saya memang minat buat kad-kad ni..
    Dah kerja ni, tak lah..
    Tapi, minat tu memang masih sama.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak pe, Shikin. Teruskan minat tu. Nanti bila ada masa lapang,..or just nak release tension,..boleh cuba buat balik. Buat kraf ni relaxing,.. :)

      Padam
  6. singgah sini sbb tertarik dgn perkataan embosser... ingatkan buat silkscreen baju je ada emboss.. hehe.

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...