NOTA KASIH: Maaf, buat masa ini saya tidak berkesempatan untuk blogwalking dan balas komen-komen yang kalian tinggalkan. Saya dan team terlibat dengan projek #lelakilangitbumi. Saya belum berpeluang untuk buat entri rasmi mengenainya lagi but what is interesting is #lelakilangitbumi ada menyentuh tentang blogger and will evolve with bloggers as well.

Jadi, bagi yang suka baca novel online, setakat ini, Lelaki Langit Bumi (LLB) dah ada 28 bab live and accessible di Portal Ilham. Ingin jadi sebahagian daripada Lelaki Langit Bumi (LLB)? Baca Lelaki Langit Bumi (LLB) dan pilih watak kegemaran anda sama ada #teamdihaafina ataupun #teamariyyan di ruangan komen mana-mana bab. Nyatakan sekali mengapa. Anda mungkin bertuah untuk buat special appearance dalam Lelaki Langit Bumi (LLB) kelak. :)

Rabu, 9 Julai 2014

Bergedel @ Pergedel Tuna untuk Iftar

Dua tiga hari ni kerja saya asyik mengepal, membentuk bulat-bulat, meleper-leper. Kelmarin buat kuih kasturi, kali ni buat bergedel tuna pula! Resepi Bergedil Tuna sangat mudah. Adun semua bahan-bahan sekali. Then, sambil layan blues @ layan jiwang, kepal-kepallah bergedel satu persatu mengikut saiz yang dikehendaki. Pejam mata pun boleh siap ;)

Istimewanya bergedel tuna ni adalah pada rasa sitrusnya sebab kita guna sedikit jus lemon. Lemon and tuna can never go wrong hehehe...

Bergedel Tuna - Rupa sebelum masuk kuali.
Untuk resepi, sila ke entri saya di sini :)




4 ulasan:

  1. woww..rajinnyeee..ecah sepanjang ramadhan ni beli kat bazar je..heheh..nmpak sangat malas kannnn..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak de lah rajin mana, ecah. Nak kill the time je. Akak malas pergi bazaar, takut rambang mata hehehe

      Padam
  2. sedapkan makan ni.. nikmatnya di bulan puasa. haha..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah. Bolehlah, buat tukar-tukar selera :)

      Padam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...