Rabu, 9 Julai 2014

Bergedel @ Pergedel Tuna untuk Iftar

Dua tiga hari ni kerja saya asyik mengepal, membentuk bulat-bulat, meleper-leper. Kelmarin buat kuih kasturi, kali ni buat bergedel tuna pula! Resepi Bergedil Tuna sangat mudah. Adun semua bahan-bahan sekali. Then, sambil layan blues @ layan jiwang, kepal-kepallah bergedel satu persatu mengikut saiz yang dikehendaki. Pejam mata pun boleh siap ;)

Istimewanya bergedel tuna ni adalah pada rasa sitrusnya sebab kita guna sedikit jus lemon. Lemon and tuna can never go wrong hehehe...

Bergedel Tuna - Rupa sebelum masuk kuali.
Untuk resepi, sila ke entri saya di sini :)




4 ulasan:

  1. woww..rajinnyeee..ecah sepanjang ramadhan ni beli kat bazar je..heheh..nmpak sangat malas kannnn..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak de lah rajin mana, ecah. Nak kill the time je. Akak malas pergi bazaar, takut rambang mata hehehe

      Padam
  2. sedapkan makan ni.. nikmatnya di bulan puasa. haha..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah. Bolehlah, buat tukar-tukar selera :)

      Padam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...