Rabu, Julai 09, 2014

Bergedel @ Pergedel Tuna untuk Iftar

Dua tiga hari ni kerja saya asyik mengepal, membentuk bulat-bulat, meleper-leper. Kelmarin buat kuih kasturi, kali ni buat bergedel tuna pula! Resepi Bergedil Tuna sangat mudah. Adun semua bahan-bahan sekali. Then, sambil layan blues @ layan jiwang, kepal-kepallah bergedel satu persatu mengikut saiz yang dikehendaki. Pejam mata pun boleh siap ;)

Istimewanya bergedel tuna ni adalah pada rasa sitrusnya sebab kita guna sedikit jus lemon. Lemon and tuna can never go wrong hehehe...

Bergedel Tuna - Rupa sebelum masuk kuali.
Untuk resepi, sila ke entri saya di sini :)




4 ulasan:

  1. woww..rajinnyeee..ecah sepanjang ramadhan ni beli kat bazar je..heheh..nmpak sangat malas kannnn..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak de lah rajin mana, ecah. Nak kill the time je. Akak malas pergi bazaar, takut rambang mata hehehe

      Padam
  2. sedapkan makan ni.. nikmatnya di bulan puasa. haha..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah. Bolehlah, buat tukar-tukar selera :)

      Padam

PERHATIAN: Setiap komen yang tersiar di From FAMF TOWER adalah tanggungjawab sepenuhnya penulis itu sendiri malah tidak mewakili pandangan pemilik blog. Pemilik blog tidak akan dipertanggungjawabkan andai berlaku sebarang permasalahan yang timbul berkait komen tersebut.

Pemilik blog juga berhak memadam tanpa menerbitkan sebarang komen yang dianggap tidak menyenangkan.