728 x 90

Sabtu, 9 Ogos 2014

Immortal Love Song - Mahadewa (Easy Chords)

Perbualan saya dengan Z dalam kereta beberapa minggu lalu.

F: "Siapa nyanyi lagu ni?"
Z: "Kumpulan Mahadewa."
F: "Mahadewa?"
Z: "Mmmm,...band dari Indonesia. Eh, takkan ko tak tau. Bukan ko suka lagu-lagu dari seberang ke?"
F: "Tapi, suara dia macam Judika."
Z: "Tak,...Mahadewa!"
F: "Judika kot,..."
Z: "MAHADEWA lah!"

Malas nak gaduh macam budak remaja baru kenal dunia, perbualan kami terhenti setakat itu :) Kemudian, apabila Restu minta tolong saya buatkan easy chords untuk lagu ni,  barulah saya berkesempatan untuk cari info lanjut.

Ohhh,...rupa-rupanya Mahadewa merupakan kumpulan di bawah naungan Ahmad Dhani yang menggabungkan anggota Dewa 19 dengan Judika! Heheheh,...

OK, enjoy the song and chords. Restu, ini khusus buat kamu!


Guitar Chords Immortal Love (Cinta Mati 4) - Mahadewa


C                 Em
Tak pernah ku sangka
         F                  G
Aku bisa merasakan cinta sejati
    Dm                 Am          F
Dan tak pernah benar-benar mencintai
        G
Manusia di bumi ini


Dm         Am
Hingga apapun akan ku beri
Dm       C    G  
Untuk kamu, kamu, kamu
Dm            Am
Dan tak pernah aku meminta
Dm          F      G
Balasan semua, semua, semua


(Chorus)

C              G
Tuhan pun tahu jikalau aku
        Am                  F
Mencintai dirimu tak musnah oleh waktu
    G                 Am
Hingga maut datang menjemputku
         F               G
Ku tetap menunggu kamu di lain waktu


Dm         Am
Hingga apapun akan ku beri
Dm       C    G  
Untuk kamu, kamu, kamu
Dm            Am
Dan tak pernah aku meminta
Dm          C      G
Balasan semua, semua, semua


(Chorus)

C              G
Tuhan pun tahu jikalau aku
        Am                  F
Mencintai dirimu tak musnah oleh waktu
    G                 Am
Hingga maut datang menjemputku
         F               G
Ku tetap menunggu kamu di lain waktu


(Solo)

C G Am F G Am F G


DISCLAIMER: Lirik lagu di atas adalah hak cipta / hak milik pengarang, penggubah, artis dan label muzik yang berkenaan. Seluruh media - termasuk lirik, 'guitar chords' & klip video yang terdapat di blog ini hanyalah untuk keperluan promosi dan evaluasi. Sokong artis/penyanyi/kumpulan kegemaran anda dengan membeli CD/nada dering/'caller ringtone' agar mereka dapat terus berkarya.


4 ulasan:

  1. Aaaa, tak reti main gitar. Macam mana ni. Ajarkan farahhhh :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Heheheh, akak ni pun main setakat keluar bunyi je, Scha. Tak pandai mana. Tu yang chords kat blog ni semua yang senang-senang je :)

      Padam
  2. Suka layan lagu tapi most xtau sape singer.

    BalasPadam
  3. Makasih, teh. Sudi berbagi. Kunci gitar di sini bagus2!

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...