728 x 90

Selasa, 23 September 2014

Cahaya Hati - D-Masiv (Easy Guitar Chords)

Lagu berkonsepkan ketuhanan daripada Kumpulan D-Masiv ini memang sedap didengar. Enjoy the easy chords :)

Cahaya Hati - D-Masiv (Easy Guitar Chords)
C F C F
Air mataku deras mengalir
Am G F G
Ku bersimpuh di hadap-Mu
C F C F
Nama-Mu selalu ada di dalam
Am Em C G
Setiap langkah-langkahku


F C Dm Am
Ya Tuhan tuntun hamba
F C Dm G
Agar tetap di jalan-Mu


C F Dm G
Seluruh jiwaku hidup dan matiku
C Am G
Ku pasrahkan hanya pada-Mu
C F Dm G
Ku berserah diri tiada yang lain
C Am G
Tuk mengagungkan besarnya nama-Mu
C
Kaulah cahaya hatiku


C F C F
Nama-Mu selalu ada di dalam
Am Em C G
setiap langkah-langkahku

F C Dm Am
Ya Tuhan tuntun hamba
F C Dm G
Agar tetap di jalan-Mu


Am G Am G
Dm Em F G


C F Dm G

Seluruh jiwaku hidup dan matiku
C Am G
Ku pasrahkan hanya pada-Mu
C F Dm G
Ku berserah diri tiada yang lain
C Am G
Tuk mengagungkan besarnya nama-Mu
C
Kaulah cahaya hatiku


C F Dm G
Seluruh jiwaku hidup dan matiku
C Am G
Ku pasrahkan hanya pada-Mu
C
Kaulah cahaya hatiku


C F C F
Air mataku deras mengalir
Am Em Dm
Ku bersimpuh di hadap-Mu


DISCLAIMER: Lirik lagu di atas adalah hak cipta / hak milik pengarang, penggubah, artis dan label muzik yang berkenaan. Seluruh media - termasuk lirik, 'guitar chords' & klip video yang terdapat di blog ini hanyalah untuk keperluan promosi dan evaluasi. Sokong artis/penyanyi/kumpulan kegemaran anda dengan membeli CD/nada dering/'caller ringtone' agar mereka dapat terus berkarya.


12 ulasan:

  1. akak memang main gitar ke..?? hahaha kalo publish lirik mesti ade note note tu huhu.. CT tau main note C aje hahaha

    btw tak pernah dengar lagu ni..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jadilah tu hehehe. Akak dulu kena belajar A dulu sebab jari kejung tak pandai nak main C :)

      Padam
  2. khaty tau dengar muzik ja farra,nak suh main alat muzik mmg fail la..ngee

    BalasPadam
    Balasan
    1. tak apa, khaty. fail main muzik je,..perkara lain tak fail :)

      Padam
  3. Lagu dmasiv ni best betull. hihi

    BalasPadam
  4. Best, kan? Mula2 akak ingat biasa je,..tapi lirik dia touching :)

    BalasPadam
  5. ish..bila baca chords2 kat sini rasa cam nk petik, nak belajar dan beli guitar je

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cubalah, JM! Slow-slow macam saya hihihi makan tahun jugak nak petik bunyi yang sedap didengar :)

      Padam
  6. Tak pernah dgr lagu ni. Tapi lagu dmasiv memang sedap2 :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Akak pula sebenarnya jarang layan lagu band ni. Tapi yang satu ni terberkenan pulak :)

      Padam
  7. Lagu yg mana ni, kak?
    Ishhh saya ni sllu x hapal lirik.

    BalasPadam
  8. teringn gak nak main gitar, tapi tak pernah belajar so tak tahu ada bakat ke tak. hihi.. bestnya akak..

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...