728 x 90

Sabtu, 20 September 2014

Cekebon Teringin Mi Rebus!

Assalamu 'alaikum. Selamat Pagi Sabtu!


Hari ni tuan punya tower cuti berblogging. Kalau ada entri baru pun yang auto-publish.
Semangat bersiap pagi-pagi meskipun dengan mata yang ruyup. 

Kena pergi pasar!
Cekebon tercinta teringin nak makan mi rebus.
Satu bahan nak buat mi rebus, termasuklah mi tidak ada langsung stok di rumah!

Moh, ke pasar kita!


23 ulasan:

  1. Mi rebus.. omnomnom.. mcm sedap

    BalasPadam
    Balasan
    1. dah lama tak makan,..itu yg mak akak teringin bebenar tu :)

      Padam
  2. perghhh.. mcm best je kak farrah.. siap nanti antoo umah deh heeeee

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ayu kena pindah alamat dok sebelah umah akak dulu :)

      Padam
  3. wow.. sedapnya mee rebus, buat lebih ye.. hihi
    menabung mayfair.. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Don't worry, Mama Niza. Akak buat lebih, makan pun lebih bagi pihak mama :)

      Padam
  4. jgn lupa belanja mee celup jugak utk sya.....
    akak.......nk mitk tolong..hahahaha...boleh tak akak buat pop up komen box?sebab sy nih kaki komen lol.hehehehe....kalau akak bt pop up komen lagi senang sebab blog ta perlu loading....saya kena bukak every sigle entry blog seblom komen..dahlah kuota internet sy makin low..hahahahahahahah

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alaa sorrylah, Aiman. Akak dulu pakai pop up comments box, lepas tu apa tah masalahnya (tak ingat) ...itu yang tukar pakai embedded. Lagipun akak suka sebab senang nak reply direct pada each comment. Heheh nanti slow2 akak usahakan apa yang patut eh.
      (Akak ni terlalu 'pintar' godek blog, bimbang kang godek2 terus jadi benda lain huhuhu)

      Padam
  5. Balasan
    1. Heheh Shikin, akak tukang beli barang & tolong apa yang patut je. Somehow akak berjaya 'rengek' Cekebon jadi ketua chef. Rindu air tangan dia :)

      Padam
  6. mee rebus memang sedap.. nanti cuba tunjuk hasilnya kat blog ni :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahah yang tu xdapatlah, Ros. Licin-licau! Maklumlah masing-masing 'windu' masakan Cekebon. Tak sempat snap gambar :)

      Padam
  7. Balasan
    1. mi rebus :) tapi mi rebus cekebon ni tak pakai keledek/labu macam style johor tu. pekatkan kuah pakai biskut tawar.

      Padam
  8. alahai sedapnya mee rebus. selalu beli je sebab kat tempat sy memang ada kedai jual mee rebus :)
    dulu murah tp sekarang dah rm4 sebungkus.

    BalasPadam
  9. mee rebus?..hurmm..lama x mkn sbb biasa masak mee kari je..ehh siapa Cekebon tu..anak saudara ek

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cekebon tu panggilan manja utk ibu Farrah, JM :)

      Padam
  10. sedapnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.... tapi mana lak la nak cari. saya kalau makan mee ni, mesti perut sakit -.-

    BalasPadam
    Balasan
    1. Oh, perut Amy tak tahan mi kuning ye? Mmg ada separuh orang tak leh mkn mi kuning ni sbb angin. Tak pe, Amy leh cuba makan bihun rebus :)

      Padam
  11. mesti farrah ni pandai masak kan... :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Pandai masak yg simple-simple je,Idah hahaha perkataan simple tu perlu kita stresskan di sini ;)

      Padam
  12. Saya kurang sikit mee. Nak mihun. Tapi kalau mee rebus, mee je yg sedap. mihun tak masuk sangat. dilemma betul. haha

    BalasPadam
  13. sedap lah mee rebus.. tapi nak lontong #ehmengade :D

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...