728 x 90

Selasa, 23 September 2014

Doily Dress!

Hari ni saya nak belanja gambar dress yang saya buat menggunakan 'doily'. Baru belajar buat. Selama ni tengok di majalah kraf dan Pinterest je. Dalam proses nak buat kad tahniah untuk wedding sebenarnya. Kebetulan, memang ada kertas 'doily' dalam simpanan :)


OK, babai! Enjoy the rest of your Tuesday!


17 ulasan:

  1. ohhhhhhh..........macamni ye kertas doily..hikhikhikhikhik...
    baru tahu sepnjng 21 years old hidup kertas pon ada spesies masing - masing...
    cantik dan simple ... (Y)

    BalasPadam
  2. macam yang orang buat alas cawan tu lah.. eeh betul ke..? pepandai aje aku ni hahaha

    BalasPadam
  3. perghh boleh jadi cmni... omelnyeeee (mate sinar2)

    BalasPadam
  4. doily itu apa? haha
    tapi mmg cantik..

    BalasPadam
  5. Doily ni kertas/lapik berenda yg orang selalu letak dalam balang kuih raya tu...ada bentuk bulat, 4 segi,..
    Disebabkan kelilingnya cantik berenda, sesuailah dilipat2 utk jadi dress :)

    BalasPadam
  6. lawanyeee... bestnya lahaiii klu tangan berseni :D

    BalasPadam
  7. idea yang menarik... pandai mengubah ni eak... sebab dari kertas biasa-2 boleh jadi doily dress.... sangat awesome... menarikkkkk

    salam ukhwah... teruskan kreativiti...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Selamat berkenalan, dik. Nantikan kunjungan akak pula ye :)

      Padam
  8. ehh..ingatkan dress tuk Farah pakai eheheh

    BalasPadam
  9. Doily ke nama dia. Hehe. Baru tau. Pinterest tu pon sy baru nk explore :)
    IG kak farrah apa nama? Ada x? Nk follow. Hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak da maknanya budak nak follow. Akaun IG nya ada tp akak xpernah post apa2 kat situ. Heheh

      Padam
  10. Comelnye..
    Nama kertas tu pun xtau selama ni xD

    BalasPadam
    Balasan
    1. Akak selama ni tgk kertas ni jd lapik balang je,.Tak sangka org2 kreatif ni boleh terfikir utk buat dress pakai doily :) tu yg cuba buat tu.

      Padam
  11. Cantiknya doily dress ni Farah....

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...