728 x 90

Khamis, 18 September 2014

Kad Ucapan 5 Minit!

Entri sambungan untuk Buat Kad Lebih Mudah dengan 'Easy Cardmaking Pad'. Di bawah ni contoh-contoh kad yang saya hasilkan menggunakan pad tersebut.

Farewell Card
Hiasan yang saya tambah:
2 urat reben organza (berlainan tona)
1 kertas tag panjang


Thank You Card
Hiasan yang saya tambah:
Seurat reben berwarna 'maroon'


Senang je kan? 5 minit dah boleh siap! Simple dan tak terlalu sarat. Dah boleh diberikan pada orang yang dihajati. Kalau nak buat personalised card, tambah  nama penerima di ruang kosong dengan hiasan fonts yang sesuai.


18 ulasan:

  1. Akk dah expert boleh lah 5 minit. haha kalau kite ni terkemut kemut lahh jadinya

    BalasPadam
    Balasan
    1. Don't worry,..terkemut-kemut pun 6 minit leh siap!

      Padam
  2. Balasan
    1. Senang je, Scha. Bila bahan2 semua dah ada, kita tinggal nak 'assemble' the card je :)

      Padam
  3. kalau JM terima kad ni dari Farrah mesti di masukkan ke dalam FRAME sbb semua cute

    BalasPadam
    Balasan
    1. Oh, Farrah dah tau dah. Lps ni klu nak bagi hadiah kat JM, bagi frame dulu baru bg kad hihihi

      Padam
  4. simple.. tapi cantek sangat..nampak mahal betul

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks, Ayu. Sesuailah utk kita beri pada org. Org tu boleh simpan as keepsake :)

      Padam
  5. Simple but nice :)
    Habis r tutup kedai semua orang kalau kak farrah jual kad. Hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak kan tergugat bisnes org lain punya,...'kedai' akak beroperasi ikut mood huhuhu

      Padam
  6. I like both cards very much.
    * tulus dari hari.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mekacih :) nanti ada rezeki akak pos kpd Shikin sekeping ye.

      Padam
  7. suka yg bawah tu.. ehehe :) cantik

    BalasPadam
  8. ni kalau kawan saya tengok mesti dia suka.. dia suka buat kad macam akak jugak.. just skrang dah sebuk kerja tak adalah dia layan hobi dia ni..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hmm klu dah sibuk ngan kerja memang tak menyempat lah feeling2 fikir design kad, CT :)

      Padam
  9. Elegant & kreatif - kalau saya dibagi semua bahan, bagi 50 minit pun tetap x siap juga! :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Heee tak delah. Zurainny kreatif orangnya. Silap2, sambil duduk2 lepak2 dah boleh siap beberapa keping.

      Padam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...