728 x 90

Khamis, 18 September 2014

S.E.M.P.U.R.N.A

Something to ponder.


Untuk apa kita bersusah-payah memikirkan kesempurnaan di hadapan manusia,
sedangkan manusia itu  memang tidak sempurna sifatnya,..
Lebih baik kita renungkan,
sudahkah kita sempurna di mata Yang Maha Pencipta?



Nota Senyum: Kita selalu risau akan persepsi/pandangan orang lain terhadap kita. 'Takut apa nanti orang kata!' Most of the time, kita lupa untuk risau pandangan Allah terhadap kita. Betul kan?

16 ulasan:

  1. Acik salah seorang yang selalu sangat risau pandangan manusia..padahal dah banyak kali motivasi diri yang pandangan orang tu tak bawak kita ke mana-mana

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul tu, acik. Kadang2 pandangan orang tu lah yg semakin melemahkan kita.

      Padam
  2. Check, check, check.....we have to check diri kita kan... :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Setuju,..kena check from time to time :)

      Padam
  3. betul kak, sepatutnya itulah yang kita fikirkan..

    BalasPadam
  4. Terlampau nak sedapkan hati orang ni susah jugak kan kak?

    BalasPadam
  5. ye betul..nice sharing..kekadang lupa dan tersasar..

    BalasPadam
  6. Betul tu kak. Tengok tajuk entry ni tetiba teringat lagu andra and the backbone - sempurna. One of my favorite ever song :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dan skrg pagi2 buta ni akak menyanyi lagu tuh huhuh

      Padam
  7. Saya dulu selalu pikir punya pikir bila orang cari pasal dengan saya, marah saya tanpa sebab, orang macam pandang slek kat saya..
    Tapi, bila muhasabah diri balik.. Macam buang masa je sume tubkan k.farrah.
    Penat je kalau nak fikirkan apa orang fikir tentang diri kita. Bukan dapat apa pun. Entah2 orang tu tak fikir pun tapi kita yang terlebih fikir.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Klu fikirkan apa orang kata memang tak ke mana kita, Shikin. Akak pun dulu macam tu,...dok risau persepsi orang pd diri kita. Last2 sendiri surrendered :)

      Padam
  8. setuju :) tiada yg sempurna di dunia ini

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...