728 x 90

Rabu, 8 Oktober 2014

A Gentle Reminder for Me,... and you :)


...says it all. We have 1001 different ways of seeing and perceiving things. They do not necessarily dictate that we are 100% right! Be nice ;)


18 ulasan:

  1. yes true kak.. sometimes we make judgement upon what we see tapi sebenarnya tak pun..

    BalasPadam
  2. Kita manusia,...tak sempurna mana. Kena sentiasa ingat yang tak adil kita nilai orang sebelum betul-betul kenal dia :)

    BalasPadam
  3. biasa la manusia. kita boleh nampak luaran ja, dalaman tak tau. mungkin sebab tu banyak yang misjudge.

    BalasPadam
    Balasan
    1. tak adil untuk orang yang kena misjudge tu kan,..

      Padam
  4. setuju kak farrah jangan cepat hakimi orang

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul tu, aRz. Kena bagi dia benefit of the doubt :)

      Padam
  5. John Green! saya suka dia >.<

    betul. orang act depan kita bergantung pada attitude kita juga. kalau kita baik, dia baik. kalau kita jadi bitc*, siapa nak baik dengan kita kan ^^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sangat sangat setuju! Tak bolehlah expect orang nak treat kita baik kalau kita tak semenggah perangainya!

      Padam
  6. correct setuju sangat!!! lain yg kita jangka..lain yg kita dapat...pernah tengok sorang budak ni mencuka je nak tegur pun x berani..arghh dia ni mesti sombong lokek dgn senyuman..sekali bila dh tegur yg yg paling peramah x terlayan pulak jadinya

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya pun familiar dgn keadaan begini. Mati2 ingat orang tu garang, sombong. Sekali bila dia senyummm,...meriahnya!

      Padam
  7. Yeah, selalu akan terjadi begitu kalau tak selami betul2.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yelah,..kadang2 kita ni suka bersikap judgmental :)

      Padam
  8. Yee..x kenal maka x cinta.
    Saya ni jenis malas nak tegur orang kalau nampak dia masam je n muka berlagak.
    Saya pun bukan muka manis..tapi saya x suka masamkan muka apatah lagi tunjuk berlagak.
    Tapi, kalau saya ada masalah..saya suka bertanya dengan baik pada mana-mana orang yang dipercayai di sekitar saya.
    Dengan cara tu, slalunya orang akan jadi ramah dengan saya.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kesimpulannya, kena beri peluang pada diri kita dan orang tu utk saling mengenali :)

      Padam
  9. betul kadang mata kita sellau menipu , dan emosi selalu menang

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...