728 x 90

Rabu, 15 Oktober 2014

Batas Sabar,...Rela Ikhlas

32 ulasan:

  1. sabar + ikhlas = pahala. ^_^

    BalasPadam
  2. keikhlasan tu buat kita rasa tenang ...

    BalasPadam
  3. nice quotes kak.. sangattttt setuju :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Itulah, masa first time akak baca, terus wowwww! This is true :)

      Padam
  4. Balasan
    1. Kena bebat hati yg terluka tu sampai tak rasa apa-apa :)

      Padam
    2. Berkali mencuba..
      Tetap berkali-kali terluka.

      Padam
    3. Tak mengapa, Shikin,
      atas setiap luka, pasti ada manis di hujungnya.

      Padam
  5. akak Farrah! rindu kita tak? hehe.. sorry lama x singgah...

    deep gila ayat ni... tapi sebenarnya saya x faham sikit.. boleh akak explain? tq ^^,

    BalasPadam
    Balasan
    1. Rindu!!! It's OK. Kan dah singgah ni,..
      Basically quote ni nak suruh kita tingkatkan kesabaran. Kalau kesabaran kita tu ada limit, maknanya kita ni bukan betul-betul sabar. Sama juga dengan ikhlas, kalau kita kata kita ikhlas, ertinya kita redha, merelakan apa yang berlaku. Jadi, hati kita, minda kita tak sepatutnya rasa sakit. Kalau masih perit, maknanya kita belum betul-betul ikhlas. Faham tak? Ke makin pening? :)

      Padam
    2. haaa, baru pahamm. memang kesabaran ni ada limit. tapi, kita kena tingkatkan lagi kesabaran kita. sabar sabar sabar. Insya Allah, ganjarannya hebat. Aminn

      Morning kakk!

      Padam
    3. saya pun tak faha sangat,,baca sekali lalu,bila baca komen2 boleh faham dah.

      ps.kekadang apa yg kita faham org lain tak paham,kita sendiri2 ja yg paham. huhu

      Padam
    4. Biasalah. Bila kita baca sesuatu, kita akan comprehend ikut apa dalam mind kita :)

      Padam
  6. oh, saya menabung proton sekali ^^

    BalasPadam
  7. Setuju...tapi kadang2 sakit Tue terasa jgk...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul. Lagi-lagi kalau s/thing tu betul2 menduga kita :)

      Padam
  8. hmm, maksud yang mendalam :)

    BalasPadam
  9. Tapi ayu bukanla org yang penyabar...kdg2 terlepas jugakkk

    BalasPadam
    Balasan
    1. Biasalah, Ayu. Kita manusia kan,...tapi kita masih boleh cuba yang terbaik :)

      Padam
  10. ha'ah...jika ikhlas mana ada sakitnya kan

    BalasPadam
  11. macam manaaaa nak sabar dengan ikhlasnya ? huurm kekadang tu depan orang bleh nak pura pura sabar tapi balik rumah lepaskan sorang sorang huwaaaa

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tu kira dah tinggi dah tahap sabar tu, sekurang-kurangnya tak burst depan orang :)

      Padam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...