728 x 90

Jumaat, 31 Oktober 2014

Kasih Tercipta Vs Ajari Aku

Pukul 3 nanti saya akan ada kelas gitar. Hehehe jadi cikgu muzik jap. 'Student' saya, seorang groom-to-be nak buat something special pada majlis resepsinya nanti. Dia nak nyanyi 'lagu cinta' mereka berdua sambil petik gitar. Details yang lain tak boleh leak dekat sini :) Masalahnya, lagu cinta diorang ni banyakkkk! Setakat ni, kami dah berjaya shortlisted kan kepada dua lagu yang bertepatan dengan konsep majlis dan suprise yang dirancang.

1. Kasih Tercipta - Faizal Tahir (OST Waris Jari Hantu)

Carilah aku dalam hatimu
Sayang sebutlah kau rindu oooo
Hanya…pintaku
Kasihmu kekal setia
Usah biarku ooo terus terluka


2. Ajari Aku - Anuar Zain

Ku harap engkau mengerti
Akan semua yang ku pinta
Karna kau cahaya hidupku malamku
Tuk terangi jalan ku yang berliku

Hanya engkau yang bisa
Hanya engkau yang tahu
Hanya engkau yang mengerti
Semua inginku


Nanti saya share easy chords lagu-lagu ni. One quick question, andainya kena pilih antara dua lagu di atas (untuk dimainkan/dipersembahkan pada majlis raikan cinta kalian),  yang mana satu idaman kalbu?

Bye for now!

Psst! Hari ini tak sempat blogwalking. Jumpa hujung minggu!



34 ulasan:

  1. Dua2 lagu pun best..sweetnya ada surprise pula..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Itulah Wana. Akak pun excited sama!

      Padam
  2. Wahhhhhh romantiknyeeee....
    En asben kite xpandai nk petik2 gitar pon...
    Hehehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aippp,...tak pandai main gitar tak bermakna tak romantik ;)
      Klu husband ayu pandai main gitar, dok petik gitar pagi petang siang malam,...susah gak nanti :D

      Padam
  3. Terbaik. Jangan lupa kongsikan ye..:)

    BalasPadam
  4. kedua dua lagu cintan ni pun terkenal kan..sesuai lah

    BalasPadam
  5. Balasan
    1. Akak pun, Shikin. Rasa macam nak gabung dua-dua je. Buat mash-up song :)

      Padam
  6. fuhhh.. da dpt bayangkan.. gerentiii sweet gilossss..
    nt nak carek bakal suami pandai main gitar la..hahahah bole geng dengan adk nadyya ;p

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahaah akak senyum simpul baca :)

      Padam
  7. Homaii. Akak, nak buat gitu lahh nntiiii

    BalasPadam
  8. Kasih tercipta -FT =)

    http://seronoknyermelukis.blogspot.com

    BalasPadam
  9. Sayang kak farrah saya tak menuntut habis masa belajar guitar dulu. Sempat kenal beberapa chord ja. Sekarang dah lupa semua :(
    Nak kongsikan di facebook buat pminat guitar..

    P/s: kak danboard tu sy dah jawab diblog. Yes dari jepun saiz ada masa saya update

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak pe, aRz. Nanti ada peluang, boleh belajar balik :)
      Oh, OK. Nanti akak intai. Thanks, aRz!

      Padam
  10. ajari aku la.. hehee. bestnya wifey dia. mesti terharu :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Skrg belum putus lagi. Maybe nak buat dua2 lagu tu.

      Padam
  11. Mesti senang je chordnya..(agak je la..sebab Acik tak pandai main guitar)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha chords kat blog ni memang senang2 je, Acik. Lagu susah akak ngelat tak mo main!

      Padam
  12. saya tak minat anuar zain. so saya pilih faizal tahir sebab saya suka dia dari dalam one in a million. haha. FT sangat kreatif time oiam XD

    BalasPadam
    Balasan
    1. Personally, akak pun pilih FT! Yess,..akak suka time dia hebat jadi Superman! Hahahah

      Padam
  13. anuar jen laaaa hahahha. x minat faizal tahir so bias disitu :P
    alahai groom-to-be awat sweeet sangat..!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Oh, yang ini kita xsama,...though I have to admit 'Ajari Aku' is a great piece from him. Akak lagi suka FT. Yes,...the groom-to-be is sooooo sweet!

      Padam
  14. wah, nak nyanyi masa majlis resepsi? gila lah.. dah macam wedding speech pnya video je. hahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yes, nyanyi masa reception. Ada something well-planned utk bride dia :)

      Padam
  15. klau sis JM nk pilih kasih tercipta...wahhh mmg romantil argghhh klau suami nyanyikan lagu wlau suara x sedap hihihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha kalau croaking pun takpe kan,...

      Padam
  16. Balasan
    1. dua2 best & sesuai utk wedding diorang :)

      Padam
  17. Wahhh so sweet. Bestnye. Kalau nak belajar jugak, ambil kelas dgn akk jelah ehh, hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nur kalau belajar ngan akak akan lammmmbaaaattttt pandai. Sebab akaknya status pun masih student lagi hehehe

      Padam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...