728 x 90
Assalamu'alaikum,

Currently away from my tower. Berehat daripada berblogging untuk sementara waktu. Entri-entri selepas ini sehingga hujung Mac, scheduled entry.

Insya-Allah, jumpa lagi nanti. Ada kesempatan saya balas komen dan blogwalking ye :)

20 Februari 2017

Selasa, 28 Oktober 2014

Kord Gitar Malaikat - Hazama

Simpler version of Malaikat by Hazama.

*Tan, best of luck for your show! Break a leg!



Kord Gitar 'Malaikat' - Hazama

(Chorus)
C E
Tuhanku Kamu tolonglah hantarkan kepadanya
F D E
Malaikat untuk jaganya bila ku tiada
Am C
Tunaikan semua permintaannya kerna
F Fm
Ku cintanya sungguh-sungguh


C
Pagi petang berlumba
G
Terkejar-kejar masa
Bb F
Cuba bina istana untuk hidup bersama
C
Berkelip-kelip mata
G
paksa diri bekerja
Bb F
Tapi lebih ku rela lihat senyumanmu


Am G
Ini sahaja ku mampu demi menjaga kamu
F Ab
Ku tambahkan satu doa untuk kamu


Ulang (Chorus)

C
Lewat ku menyedari
G
kini ku menghadapi
Bb F
Segala yang ditakdirkan untuk hidupku
C
Maafkanlah diriku
G
kerna melukakanmu
Bb F
Terpaksa ku melangkah pergi meninggalkan kamu


Am G
Ini sahaja waktuku di dunia menjagamu
F Ab
Ku tambahkan satu doa untuk kamu


Ulang (Chorus)

Am G
Sampaikanlah rinduku padanya
F Am
Agar dia sentiasa sempurna
F C
Bawalah cinta kita
F Fm
Terbang bersama ke syurga


DISCLAIMER: Lirik lagu di atas adalah hak cipta / hak milik pengarang, penggubah, artis dan label muzik yang berkenaan. Seluruh media - termasuk lirik, 'guitar chords' & klip video yang terdapat di blog ini hanyalah untuk keperluan promosi dan evaluasi. Sokong artis/penyanyi/kumpulan kegemaran anda dengan membeli CD/nada dering/'caller ringtone' agar mereka dapat terus berkarya.

 

21 ulasan:

  1. layan lah walaupun tak paham. semoga satu hari pandai main.

    BalasPadam
    Balasan
    1. haha mmg betul kan, tak pandai maen. Biar otak familiar dgn benda2 ni, mane tahu one day nak belajar nanti terus kenal chord. HAHA atau mungkin boleh lebih expert dari akk.......? :p

      Padam
    2. Hahaha baguslah kalau lagi expert drpd akak. Akak ngendeng belajar ngan Nur pulak..takkan Nur nak garang2 ngan akak kan...

      Padam
  2. suka sangat dengar lagu hazama ni.. tapi tak reti men gitar la plak..huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak apa, Yana. Still boleh enjoy lagi ni :)

      Padam
  3. lagu ni dah dengar hihi.. kali ni CT tahu tapi tak berapa minat. kekeke.. bolehla kalau dengar tu tak masuk kategori tak suka..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Akak sama macam CT. Tak adalah suka sangat2! Tapi kalau dengar di radio, boleh dengar sampai habis hehehe

      Buat kesekian kalinya - Tak macam lagu Mimimimi!

      Padam
  4. akak ni kreatif betul. nak dengar akak main gitarrrr

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ish,...orang kreatif cipta lagu. Akak ni cari not nak main lagu je hahahah
      Nak dengar? meh datang sini...

      Padam
  5. minat lagu ini kak farrah. tapi sayang tak pandai main gitar

    BalasPadam
    Balasan
    1. aRz kan ada basic. Dulu belajar ngan member orang Sabah kan...chords dalam blog akak ni 95% senang-senang. Pegang je gitar, confirm jari-jari tu automatik tau nak letak mana :)

      Padam
  6. Er. Tak pena dengar pun lgu ni. Hrhree. p(´⌒`。q)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haaa,..lepas ni kalau terdengar mesti Aina akan cakap 'Oh, nilah lagu Malaikat tuh!'
      :D

      Padam
  7. suka hazama XD
    ada dia nyanyi versi akustik dengan awek dia sekali main biola kot kt youtube. hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Budak fan hazama rupanya :)
      Akak tak pernah tengok lagi yg akustiknya,..

      Padam
  8. ish..kalau pandai main guitar mmg best bila dapat baca cord ni..skrg ni tgk pun x faham ;-)

    BalasPadam
  9. xpe laen kali dpt la tu .. mcm sye hehee .. dlu sye xpandai skrg mcm dah biase ..laen kali cuba try la beli gitar .. blajar kord dlm buku okeyy :-)

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...