728 x 90

Khamis, 9 Oktober 2014

Liebster Award #7 Tagged by Cik Nadyya

Dah lama ditag oleh Cik Nadyya. Soalan-soalannya pun lama terperam dalam draft.




Soalan-soalan Nadyya:
1- Quotes kegemaran anda?
Banyakkkk! Tapi paling suka yang ini:-


2- Tagline? *ayat yang selalu guna? contoh: ada aku kesah?*

"Not a big deal!"

Selain tu, saya ada tabiat untuk sudahkan ayat dengan "bla..bla..bla". (Kononnya nak ringkaskan cerita.) Contohnya: "Orang semua tengah duduk buat hal masing-masing, tiba-tiba dia naik angin,..bla..bla..bla!"


3- Lagu yang membuatkan anda tersenyum?

Ikenai Taiyou - Orange Range (OST Hanakimi)

Credit

4- Kata-kata membuatkan anda down/ terasa hati?

Bila kita tengah concern kat orang tu dan dia simply cakap

"Kau apa tau?!"

Duhhhh! I might not be walking in your shoes,...sekurang-kurangnya saya ambil berat!


5- Pakai produk muka jenama apa? ok tak?
Organic Aid. Kaya dengan Vitamin E. Sesuailah dengan akak yang selalu kena alahan ni. (Dah tahu allergic tapi malas berpantang hihihi)


6- Kata kata yang ingin anda sampaikan kepada EX girlfriend/Boyfriend?
Naahhhh! Bila dah jadi EX, tak payah nak susah-susah sampai pesan kot ^_^


7- Laptop or Handpone?
Laptop. Boleh hidup beberapa hari tanpa handphone tapi akan mengalami kebosanan tahap melampau kalau tak buka laptop.


8- Jubah or Baju kurung?
Baju kurung.


9- Kopi or Susu?
Kopi! Kopi! Kopi!


10- Wechat or Whatsapps?
Wechat. (Sebab app tu yang ada dalam iPad)


11- Apa yang anda fikir tentang soalan-soalan dari Nadyya ni?
Hehehe harapnya berjayalah membakar sedikit kalori yang ada dalam badan ni. (Berfikir sejenak dikira exercise juga kan?!)


OK. Harap Nadyya berpuas hati dengan jawaban-jawaban akak yang tak semenggah ni.



32 ulasan:

  1. kalau wana tak boleh tanpa hp..hp asyik ditangan..sebab macam2 wana buat dengan hp..main games,whatsapp,wechat,check email,update blog..fuh, macam2 la kak..heee..^_^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Oh,..akak ni pulak selalu hilang handset. xingat letak kat mana :)

      Padam
  2. suka juga dengar lagu hanakimi tu.happening..^^

    BalasPadam
  3. saya pun suka kopi....saya pun masih ada simpan draft liebster award susahnya nak siapkan

    BalasPadam
    Balasan
    1. Buat slow-slow, aRz. Nanti tak ada idea nak buat entri, boleh post mana2 draft yg dah siap :)

      Padam
  4. tulisan akak tu yang gambar first sekali? lawa gila!!!

    no 4 tu betul kak... kita tak merasa pun, tapi kita maybe ada kawan lain yang ada pengalaman macam tu. and bila kita tak berada di tempat dia, kita boleh fikir secara rasional. tapi dia berfikir secara emosi, sebab tu dia rasa berat sangat bedna tu.


    7 pun sama... hp ni bila dah balik rumah, entah ke mana saya letak. hahahahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ala Amy, tulisan bulat-bulat gitu apalah lawanya ;)
      Heheh samalah kita, kalau kat rumah, tak heran handphone.

      Padam
  5. sis JM pernah kena TAG Liebster aWard ni..ramai yg TAG tapi x berjawab..harap2 yg TAG x kecil hati ye

    kalau d tanya antara hp dan laptop..ofcoz pilih laptop jgk..reason why? nk blog walking!!!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Don't worry, Sis JM. Diorang sure pahamlah! Betulllll! BW pakai laptop lagi puas :)

      Padam
  6. Kak lawa la tulisan. Lukis cendawan pon lawa. Hehe.
    Btw, saya pon gila tgk hanakimi :)
    Suka hero dia. Crow zero tgk x kak? Mamat tu jgk lakon jd takia genji :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aduhaii cendawan kejung camtu, smurfs pun tak sudi nak tinggal budak heheh
      Akak tak tengok Crow Zero. Tapi ada satu lagi citer dia - Tokyo Dogs. Ok gak :)

      Padam
    2. Tokyo dogs? Kena cari ni. Hehe. Rich man poor women tgk x kak? Mamat tu jgk. Hehe

      Padam
    3. Rich man poor women xpenah tgk. Best tak?

      Padam
  7. Kelakar jawapan k.Farrah.
    Coffee - same with me.
    "kau apa tau!" - lainkali tak payah akk ssh2 dengar masalah org tu sebab dia x reti appreciate. Kan..kan..kan..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang malas nak amik port dah kalau perangai cenggitu kan,...

      Padam
  8. Kak Farrah, tulisan akak kat quote tu reminds me of someone.
    Kui..kui..tahap gediks melampau.

    BalasPadam
  9. comelnya tulisan akak. sangat suka quotes ni.. nak save laa.. hoho

    7 dan 8 sama! yehhh..
    kite sampai rumah benda pertama kite carek laptop..hahaha handpone kadang terbiar je dalam handbag.. nak tdow baru nak carek..kehkeh

    BalasPadam
    Balasan
    1. Akak memang suka kata2 ni. Tapi bila dah tulis atas kertas tu, baru perasan ayatnya macam ada tonggang-langgang sikit. Heheh, jadilah janji maksud sampai :)

      Padam
  10. Balasan
    1. U R Most Welcome :) Thanks coz tag akak.

      Padam
  11. yeaaayyhhh kopi kopi dan kopi...
    tapi skrg susu susu susuuu
    urgghhhh

    BalasPadam
    Balasan
    1. betulll. susu utk mama, susu utk baby :)

      Padam
  12. oowh epicnyaa ikenai itaiyooo tu.. owh nanba sempai ^^ weee weee.. CT suka kuppi gak.. boleh le lepak sama kekeke

    BalasPadam
    Balasan
    1. Samalah! Akak selalu mengekek tgk si nanba sempai. CT tgk tak dia jadi butler dlm Mei Chan No Shitsuji? Itu pun best gak!

      Padam
  13. Hahahaha, sekarang ni phone penting. kalau hilang macam kucing hilang anak je. sebab phone buat hotspot. kalau tak ade,, hahahaha menangis mecari. sob. sob. hehe,

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehehe kena gantung kat leher macam tuh.

      Padam
  14. hoyeahh hoyeah~ liebs liebster award~ best kan jawab soalan org, at least ada jugak entry, hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Best,...kadang2 berasap gak hidung ngan telinga hihihi

      Padam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...