728 x 90

Selasa, 21 Oktober 2014

October 10 Days Challenge Day 2: 10 Favourite Phone Applications



Day 2: 10 Favourite Phone Applications

Hahaha (gelak dulu) Nampaknya, kena ubah sedikit challenge ni kepada iPad Applications. Maaf CT, terpaksa derhaka untuk hari ke-2. Handphone yang saya miliki 'tidak pintar'. Butang tekan-tekan je (bukan touch screen) sebab penggunaan telefon saya sangat minimum. Setakat untuk call out, call in dan sms. Kamera pun jarang-jarang guna. Berbanding handphone, saya banyak habiskan masa dengan iPad. Jadi, inilah 10 aplikasi iPad kegemaran saya.


#1  
iBook
Tanpanya saya akan bosan. Buku dan novel kegemaran saya tersusun atas rak menunggu giliran untuk dibaca. Jom sneak peek sikit,..

Nampak tak masih banyak buku yang bertag 'New'. Hehe belum usik lagi. Ni hanya sebahagian daripada koleksi.

#2
Pinterest
Saya suka 'mengepin' hehehe...


#3
iman
Aplikasi waktu solat yang saya paling suka setakat ini. Ada adzan, arah kiblat, tasbih counter dan mathurat.


#4
Guitar Tuna
Untuk tune Si Kapok bilamana saya berada di luar (tak bawa tuner) atau time tuner hilang sebab dibuat main dek kucing saya, si Yuri.

Beginilah rupanya :)


#5
Monthly Cycles
A must-have for me. Untuk catat rekod menstruation.


#6
8share
Lebih senang untuk share 'specials' 8share menggunakan aplikasi ini. 


#7
Maybank2u
Urusan bayar bil-bil utiliti.


#8
Merriam-Webster Dictionary
Wajib ada kamus dalam iPad. Senang nak cari maksud perkataan.


#9
WeChat
Sebab saya tak guna Whatsapp, aplikasi ini untuk keep in touch dengan adik-beradik dan bebudak gitar saya :)


#10
Blogger
Untuk update blog apabila terdesak atau ketika malas nak duduk depan komputer.


Lihat ini juga:

39 ulasan:

  1. Ada wechatt. tapii. malas nak layan sangat. --' Kengkawan bnayak hostel. maka senyap lah wechat dan seangkatan dengannya. T.T

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tunggu cuti sekolah, mesti meriah semula :)

      Padam
    2. Hahaha. Yang tukang riuh kan tum. Betalah orangnyaa. Sampai ada yang leave grup. Sobbb. TmT

      Padam
  2. No #7 n 10 je sama k.Farrah.
    Yang len xde::)

    BalasPadam
  3. ibook tu nampak menarik..macam best jer..^_^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang menarik, Wana. Boleh 'bawa' beratus-ratus buku dalam satu masa ;)

      Padam
  4. Maybank2u mmg wajib buka every month.
    Banyak hutang bank & bil nak disetelkan.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul, Shikin. Nasib baiklah ada internet banking skrg kang. Tak perlulah kita nak berbaris panjang bayar bil.

      Padam
  5. Apps iBook tu nampak interesting..heee...
    Nad selalu juga guna app banking di iPad..cuma recently ada kecoh virus di tablet n mobile tu yang stop sekejap...guna dekat PC dulu huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Akak setiap kali guna akan clear cache, clear cookies. Risau gak,..

      Padam
  6. dalam byk2 wechat je kite ade.. sbb kite guna BB.. soo xsmua aplikasi ade. huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ohhh, nanti leh add wechat Nadyya :)

      Padam
  7. ibook lagi best dari bookreads ke apa tah..? CT kan pemalas so tak bace buku hahaha..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehehe dgn ibooks ni CT, akak pundat sekali majalah2 akak. Senang nak baca :)

      Padam
    2. Ibooks free ke or kena subscribe kak?

      Padam
    3. Free. Boleh masuk buku/magazine format epub & pdf

      Padam
    4. pundat ? what is that kak..? hahahha

      Padam
    5. Hehe ni bahasa pasar je...sumbat!

      Padam
  8. iBook tu mcm google books. hehe. bestt2.

    BalasPadam
  9. akak, nak emel..........

    tak ingat scha simpan mana emel akakkk T___T

    BalasPadam
  10. clap clap!! sukaaaa... tapi kita tak pakai tab. mampu jeles je. hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak apa, Izzati. Hari ni mampu jeles, esok lusa mampu miliki pulak :)

      Padam
  11. wahh menrik je app kak farah nie...
    ayu pny fon pon tak byk fungsi da
    takat whatps wechat fesbuk instgram je yang sllu bukak..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Itu dah kira ok dah tu. Lepas dah nak berlaman sosial ;)

      Padam
    2. Hehehheeh fon ni mmg tok bersosial pon kak.farrah...
      Yg app laen kt fon laen plak.. kekekek

      Padam
  12. semua saya tak ada.. hahaha.. tapi saya suka pinterest. banyak benda boleh cari kat situ kan ^^,

    BalasPadam
  13. ibook sounds interesting woo~ tapi tapi. kite takdak ipad. haha mampu ade handphone yg tak berape nak smart. Aslkan boleh whatsapp sudeh, kiki

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehehe itu sudah lebih dr cukup, dear :)

      Padam
  14. tak ada gajet yg canggih2.. hehe..
    smart phone pun tarak..ahahah

    akak mmg ulat buku sejati la.. !

    BalasPadam
    Balasan
    1. Samalah kita, Nana.

      *Comel pulak phrase ulat buku sejati tu hehehe

      Padam
  15. Balasan
    1. Betul..betul...tapi applikasi Blogger kat iPad functionsnya agak terhad berbanding untuk phone. So, akak kalau terdesak/ada kat luar baru guna app. ni.

      Padam
  16. Apa id Wechet kak farah nak add

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...