728 x 90

Khamis, 23 Oktober 2014

October 10 Days Challenge Day 4: 10 Favourite Artists



Day 4: 10 Favourite Artists
Termenung sekejap mengenangkan cabaran untuk hari ini. Favourite artists? Kebanyakannya saya minat gitu-gitu aja. Taklah sampai status die-hard fan :) Kalau saya rasa muzik atau lakonan diorang best, saya sukalah. Senarai di bawah ni, hanya secara random. Tak ikut ranking atau keutamaan. Saya pilih 5 penyanyi dan 5 pelakon yang karya-karya mereka saya enjoy!

#1
Dato' Siti Nurhaliza

#2
Setia Band
Former members of ST12. Suka suara Charly. Tapi jenuh tunggu album baru mereka!

#3
 Melly Goeslow
Suka hampir kesemua lagu-lagu ciptaannya!

#4
 6ixth Sense
Lagu-lagu diorang best! 

#5
 Faizal Tahir



#6
 Fasha Sandha
Bagi saya, Fasha memang pandai berlakon :)

#7
Hiro Mizushima
Suka tengok lakonannya dalam Hanakimi, Tokyo Dogs, Zettai Kareshi, Mei Chan No Shitsuji dan Drop. Tapi filem terbaru Hiro, Black Butler [2014],.... apo ko bondo nih?! Tak suka!

#8
Beto Kusyairy

#9
Dwayne Johnson

#10
Baim Wong
Takkan miss lakonan si Baim Wong ni. Dalam sinetron Indonesia ke, drama dan telefilem kat Malaysia ke,..semua saya layan kalau ada masa. Ni baru khatam tengok sinetron Pashmina Aisha :)

33 ulasan:

  1. saya pun mcam akak,tak ada la die hard fan sangat..minat gitu2 ja..

    BalasPadam
  2. wow. semua best2. selamat buat cabaran! happy blogging.. irra jalan2 rini irrayyan.com

    BalasPadam
  3. yeh paling suka sixth sense :D

    BalasPadam
  4. Ooo betooooo....
    Same la kalau artis kbykn suke2 gitu jah....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Suka lakonan beto gak ye,...sep sikit!

      Padam
    2. Ok kite geng..tp rupenye ramai jugak minat beto
      Xlah sekacak mane..
      Tp suwit2 tu ade kan

      Padam
    3. ya betul. sweet-sweet gitu!

      Padam
  5. Ramai yang suka Dato CT.
    Including me.
    She's soooo adorable.

    BalasPadam
  6. Hopefully dapat berjumpa Dato CT 1 day & have a chat with her:p

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cekengah pernah jumpa dia, Shikin. Punyalah excited!

      Padam
    2. Yg terbaru function office dia. Akak pun jeles dia bergambo ngan Tok Ti :)

      Padam
  7. 6ixth sense okay sama ^^ lagu sedap. CT jarang puji lagu melayu sedap bahaha.. ooooooowh nanba sempai. okay tau dia dalam cerita tu saja. yang butler tu tengok jugak kot if tak silap. lama dah.. x ingat betol ke dak..
    melly goeslow suka jua. very creative kalau buat lagu.. hahhaha..

    yeay da hari keempat. chaiyo ^*

    BalasPadam
  8. kite minat beto je, haha
    layan jugak hanakimi dlu tapi tak minat pun hero die, wiwi~

    BalasPadam
    Balasan
    1. Akak pun kurang minat ngan hero cite tu. Suka tgk nanba sempai sbb macam cicak! Hihihi

      Padam
  9. lagu2 dato siti juga yg tahan bertahun2 dlm lappy. hehee

    BalasPadam
  10. baim wong..wana pun minat jugak kak..suka tengok lakonannya..oh, macam best cite akak tengok tu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bolehlah, Wana! Tapi dia pegang watak jahat dalam tu!

      Padam
  11. Saya x minat ct nurhaliza. Haha. Entah kenapa. Kak farrah suka chiaki x? Hehe. Melly goeslow memang best =D

    Saya baru tau setia band tu ST12. Tapi saya suka noah sebab suara ariel tu best kot.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Chiaki? Layan gak dulu. Suka lagu yang ada pasal musim durian tuh! Hehehe
      ST12 pecah dua...separuh (including penyanyi asal) jadi Setia. Drummer remain dlm ST12. Dua2 akan keluar album baru dlm masa terdekat.

      Dulu akak suka peterpan gak. Dah jadi Noah akak rasa lagu kurang kena dgn jiwa ;)

      Padam
  12. Omg hensem kot Hiro tuu. Dh lama tak nampak dia.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dia ada filem baru Black Butler, tapi tak best!

      Padam
  13. dato CT! Dwayne Johnson!!!

    BalasPadam
  14. No 7 tu baru aina tauu nama diaa. Ahahhaa. Aina punn sukaa diaa. ヽ(*≧ω≦)ノヽ(*≧ω≦)ノヽ(*≧ω≦)ノ

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ala la la ...gi tengok citer Mei Chan. Mesti Dik Na bertambah-tambah suka!

      Padam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...