728 x 90

Isnin, 27 Oktober 2014

October 10 Days Challenge Day 8: 10 Dream Places To Visit



Day 8: 10 Dream Places To Visit
OK. Di bawah ni tempat-tempat yang saya nak pergi untuk bercuti :)


#1
Kota London

#2
St Ninian's Isle, Scotland

St Ninian's Isle terkenal dengan bentuk muka bumi tombolo (laluan yang menyambungkan daratan dengan sebuah pulau). Cantik sangat! Teringin nak lari-lari kat atas tombolo tu.
Credit
#3
Seluruh Jepun
 
#4
Bandung, Indonesia
Teringin pergi tengok dan dalami kebudayaan masyarakat di sana. Saya rasa Bandung terutamanya di Cirebon kaya dengan budaya. Selain tu nak shopping!

#5
Bali, Indonesia
Nak tengok tarian kecak secara live.

#6
Eiffel Tower, Paris

#7
Kepulauan Maldives

#8
Venice, Italy
Gondola Rides!

#9
Wizarding World of Harry Potter
Warner Bros. Studio Tour London - The Making of Harry Potter

#10
Disneyland
Nak bertandang ke rumah Mickey Mouse! 


Intai yang ini juga:

32 ulasan:

  1. Balasan
    1. View kat sana sangat breathtaking!

      Padam
  2. seluruh jepun woooo... selruh korea jugak... hehehe dan banyak lagii

    BalasPadam
  3. Balasan
    1. Jom gi sama-sama, Scha! Kena tunggu dompet gemuk dulu :)

      Padam
  4. semua luar negara nie... xpa2 kumpul duit boleh p...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Semangat! kumpul duit,..kumpul duit,...(tapi tiap-tiap hari ada je keluar belanja beli barang unnecessary huhuhu)

      Padam
  5. Wahhh!!seluruh jepun??
    good luck..

    BalasPadam
  6. why seluruh jepun kak? Nak asben dari Jepang kah? mih mih

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ntah,..dari kecik suka tengok tempat-tempat kat Jepun :)

      Padam
    2. Kite nak lawat seluruh malaysia dulu. Tanah tumpah darahku kata kan, haha poyos

      Padam
    3. Heheh semoga impian Nur akan tercapai! Aminnn!

      Padam
  7. yeah, kak Farrah pun letak London no 1!!! nak ikut sekali XP

    nak g tempat harry potter gak! bestnya >.<

    BalasPadam
    Balasan
    1. Heheh kita kan memang dr dulu fefeeling nak gi London :)

      Padam
  8. Kak Farrah ^^ yang nombo 9 tu memang CT nak ikut nak join nak pergi memang dalam list kalau dah sampai ke London memang wajib akan diusahakan juga macam mana sekalipun untuk jejak kaki ke sana. haaaa!!!

    BalasPadam
  9. Wow seluruh jepun tu kak farrahhh...
    Nak ikootttt
    Sob sooobbbb

    BalasPadam
    Balasan
    1. Best kan dapat travel satu Jepun! Bukak dompet jap,..berapalah agaknya kos travel kita,... :)

      Padam
  10. Ohh. Kitaa pun nak naik gondola tuu jugakk. Huuhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. boleh feeling-feeling sambil tengok view cantik!

      Padam
  11. saya pun teringin nak pi bali dan maldives (berangan). ^_^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak pe,..berangan hari ni, esok lusa ada rezeki boleh pergi :)

      Padam
  12. subhanAllah cantik tempat no 2 tu.
    nak join main lari2 kt tombolo tu. hehe.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mari! Mari! Kita guling-guling kat situ sekali :)

      Padam
  13. kalau lah byk duit..itu kalau lah...x perlu nk tggu bertahun2 tuk pergi tempat2 tu kan..terutama kaki travel like sis nih :-)

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...