728 x 90
Assalamu'alaikum,

Currently away from my tower. Berehat daripada berblogging untuk sementara waktu. Entri-entri selepas ini sehingga hujung Mac, scheduled entry.

Insya-Allah, jumpa lagi nanti. Ada kesempatan saya balas komen dan blogwalking ye :)

20 Februari 2017

Selasa, 28 Oktober 2014

October 10 Days Challenge Day 9: 10 Things That You Want To Do



Day 9: 10 Things That You Want To Do

Dah hari ke 9 dah! Challenge hari ni agak interesting. Buat saya berfikir jauhhhhhh sikit ;)
10 Things That I Want To Do. 

Well, I want to,...

  • improve my guitar skills
Asyik ceneke main chords yang senang-senang je. So, dalam setahun dua ni saya nak improve guitar skills saya hehehe

  • draw, paint, colour
Rasa macam nak pergi register kelas lukisan dan belajar teknik melukis dengan betul. Then, petang-petang bawa kanvas, kuda-kuda dan paint,..cari pemandangan cantik dan abadikan sebagai lukisan.

  • travel
Saya nak bercuti selama beberapa bulan untuk travel. Time travel tu memang tak nak fikir apa-apa komitmen lain. Melancong, jelajah, teroka,..

  • provide excellent care for Cekebon & Babah
Sehingga ke hari ni rasanya masih belum terbalas setiap keringat Cekebon dan Babah dalam membesarkan dan menjadikan siapa saya hari ini. Setiap hari, saya berharap dapat galas tanggungjawab yang baik sebagai seorang anak dan juga 'kawan' kepada mereka apabila mereka perlu 'teman bicara'.

  • establish a free tuition center for the orphans and underprivileged  children
Projek ni masih di peringkat awal. Saya mahu anak-anak yatim dan anak-anak yang datang dari keluarga yang kurang berkemampuan tidak dinafikan hak mereka untuk dapat pendidikan yang bagus. Saya perlu kru yang ampuh dan sanggup all out untuk jadikan pusat tuisyen ini satu kenyataan. Doakan kami!

  • renovate and design my own kitchen
Saya nak ada dapur besar, lengkap serba-serbi untuk memudahkan saya masak dan bake.

  • master sign language
Kemampuan saya dalam bahasa ini amat terhad! Saya nak kuasai bahasa isyarat ni supaya saya dapat lebih membantu anak-anak didik saya yang kelainan upaya.

  • learn at least another two foreign languages
Tak decide bahasa apa lagi,...Hurmmmmm...

  • contribute something to the society
I want to be able to contribute (in whatever means) to the society. Tidak kisahlah baik dari segi kewangan, penulisan atau kudrat dan tenaga.

  • be a better person everyday
Saya jauh daripada sempurna. Jadi, setiap hari saya akan pastikan saya lebih produktif berbanding hari sebelumnya. Saya cuba untuk lakukan lebih banyak kerja/aktiviti yang bawa manfaat dan jaga hubungan saya dengan Allah dan orang-orang di sekeliling saya.

OK. Itu saja untuk entri ini :)


Intai yang ini juga:

30 ulasan:

  1. guitar skills? sign language? wowww... chaiyok!!!

    BalasPadam
  2. terngaga baca Kak Farrah punya entry. semua yang bermotivasi. CT rasanya belum bercita cita sebegitu. tapi kan Kak Farrah.. CT suka melukis eeh bukan i love colouring. melukis mmg tak jadi.. dulu penah berangan nak beli kekuda tu jugak.. tapi x beli pun.. huurm yang tusyen free tu panggillah iols ajar english kekeke.. part time :P

    rindu tak rindu tak..?? nak mai komen pukal ni..

    BalasPadam
    Balasan
    1. CT! U r back! Of course rindu,...laaa tak payah nganga sangat. Nanti one fine day, sure impian2 CT lgi hebat. Orang muda lebih banyak visi hehehe. Wah, dah serah diri! Akak KIV nama CT, ada rezeki semuanya berjalan lancar, akak cari tau!

      Padam
    2. hihi yep. insyallah ada kelapangan memang boleh sangat nak tolong akak ^^

      Padam
    3. Contact me too. Insya Allah, kalau dekat, scha nak joinnn!

      Amin kak. Jom banyak2 tingkatkan kemahiran diri!

      Padam
    4. wooot wooot makin ramai yang nak join hihi

      Padam
  3. semuanya best2.. smoga smua terlaksana ye kak :)

    BalasPadam
  4. all the best untuk semua impian di atas..^^

    BalasPadam
  5. ooo... suka masak rupanya Farrah nie yer... :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehehe Kak Idah, suka masak kalau ada dapur luas!

      Padam
  6. Fuhhhh bercita2 sungguh kak farrah...
    Meremang bulu roma ayu bace tau...
    Smoga apa yang dihajati tertunai..
    Insyallah kak

    BalasPadam
    Balasan
    1. Amin. Mudah-mudahan.
      Thanks so much, Ayu :)

      Padam
  7. wah, menarik menarik.. yang anak yatim tu, in shaa ALLAH kak one day :) bagus juga diorang diberi keutamaan macam anak2 yang lain. diorang ada future juga macam budak2 lain.

    sign language, kawan saya ada ajar sikit2.. dia pun x pernah tahu, tapi dia jadi cikgu dekat sekolah khas. dia belajar dari anak2 murid dia sendiri.. hehe.

    foreign language, saya of koslah hindi. hahahahahah

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wah, bagus! Tengok citer bollywood tak yah pakai sarikata dah!
      Syabbas, beti!

      Padam
  8. Ya allah. Moga tercapai segalanya. Comelnyaa hati akak.
    (个_个)

    BalasPadam
  9. semoga menjadi kenyataan. amin. ^_^

    BalasPadam
  10. moga tercapai impian kak farrah :)
    establish a free tuition center for the orphans and underprivileged children --> teringin nak join XD

    BalasPadam
    Balasan
    1. Amin. Mudah-mudahan. Kalau jadi kenyataan memang akak akan panggil semua bala tentera yang sudi nak join.

      Padam
  11. nak travel jugak.... lelah rasanya... ;(

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tunggu apa lagi, Ros? Pergilah bercuti rehatkan minda...

      Padam
  12. akak doakan agar 10 impian yg igin di capai tu akan terlaksana secara berperingkat. Keinginan tuk TRAVEL tu akak sokong ..kalau ingin apa2 info berkaitan Travel jgn malu jgn segan boleh tanya akak ye hihhi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aminnn! Thanks so much, kak. Heheh kan saya dah kata, blog Kak JM dah jadi kompas travel saya :)

      Padam
  13. Wahhh akk, kite pun teringin sgt ptg2 bawak canvas carik pemandangan indah. Express everything on drawing. Sambil mengadap pemandangan yg maha indah

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...