728 x 90

Khamis, 20 November 2014

3, 2, 1...Tangguh lagi!

Hari ini, seawal pagi saya dah masuk bilik kraf. Nak siapkan tempahan kad. Tengok reminder board, terus rasa nak copot jantung! Aikkkk?! Macam mana boleh jadi macam ni?! Bukan ada 3 kad je ke nak kena buat? Mulalah keluar jari hitung hari,...saya perlu siapkan:


  • 3 birthday cards (orang tempah) + 2 birthday cards untuk Uje & Bott = 5
  • 2 kad tahniah untuk weddings 
  • 1 kad tahniah untuk newborn baby 

8 kad nak kena siap by esok? Ini kes tangguh-tangguh la ni. Bila tak de mood je, buat nantilah,...buat esoklah,...tahu-tahu statusnya dah jadi - Wajib buat esok orang nak ambillah!

Adik-adik, jangan ikut perangai buruk akak. Do not procrastinate! Hehehe nampak tak masih bertangguh! Sepatutnya dah sibuk cari idea, potong kertas, lipat kad,...tapi sempat lagi tulis entri baru.

OKlah, jumpa lagi! Have a tremendous Thursday :)


42 ulasan:

  1. hihi..macam tu la kan kak..wana pun kadang2 pandai juga buat kerja tangguh..last2 sendiri juga yang terkejar-kejar siapkan kerja..huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tang terkejar-kejar tu yang tak larat kan,...

      Padam
  2. sis JM pun suka bertangguh gak..bila timamasa je terus kelam kabut..x baik kan sikap tu huhuh

    BalasPadam
    Balasan
    1. Itulah, kak. Dari zaman belajar dulu tak reti2 nak kikis tabiat bertangguh ni.

      Padam
  3. Balasan
    1. Wslm. Terima kasih, Khaty. Chayokkkk!

      Padam
  4. hahaha... tak pe.. if orang kreatip, sat ja siap... :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak tentu gak, Firah. Datang kelam kabutnya,..last2 buntu...

      Padam
  5. betul...kerja tangguh, makan diri sendiri..

    BalasPadam
  6. Rajin jugak buat kerja bertangguh ni. hehehe. Pastu bertimbun-timbun jadinya

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang, Jie. Lepas tu stress la kononnya...dah sendiri cari pasal kan :)

      Padam
  7. copot?? hehehe. first time dengar. chaiyok kak farah (:

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehehe copot tu istilah jawa - tanggal/cabut ;)
      Chaiyokk! Chaiyokkk! OK, bai! Nak gi sambung buat kad...

      Padam
  8. tudiaa, tapi kalau orang expert last minit pun mesti dapat siapkan on time punya aihh. =p

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak expert mana, tapi alhamdulillah Cik Fafa...sempat akak siapkan.

      Padam
  9. samalah kita, ada penyakit ni..tapi kan, ada orang buat kerja under pressure ni result dia lagi mantap..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Huhuhu akak tidak tergolong dalam kumpulan tuh...

      Padam
  10. kerja bertangguh??
    same do I... Sha suka bertangguh especially bab masak.. kalau breakfast & lunch tu, bawak ke dinner baru masak... sian hasben... kehkehkeh

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahah tangguh sampai dinner terus ye...
      akak bab makan pantas,..tak pandai tangguh :)

      Padam
  11. That word...haiyaaa..lama x guna
    (procrastinate).
    Thank you.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Lama xguna maknanya Shikin tak buatlah kerja tangguh2 ni hihihi

      Padam
  12. Teruskan kak sampai siap. semoga berjaya

    BalasPadam
  13. Balasan
    1. Hihihi semangat!!!! Alhamdulillah, berjaya dilangsaikan, Nad :)

      Padam
  14. Balasan
    1. Budak datang lambat,..dah petang. Kad2 dah sampai ke tangan orang yg order :)

      Padam
  15. salu gak buat keje las min.. nt terkejar2.. mcm xckup masa.hahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tang terkejar-kejar tu yg semput tu,..

      Padam
  16. alamak, procrastinate tu memang dah jadi habit saya la kak. macam mana tu? hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bab ni akak tak boleh nak tolong,...akak pun dua kali lima hihihi

      Padam
  17. Balasan
    1. Alhamdulillah, Cik Balqis. Berjaya siap sebelum deadline hihihi

      Padam
  18. kalau CT mesti freak out heheheks..
    ttb keje yang ditangguh tu xdan buat mesti ting tong jadinya hahaha..

    chaiyok..!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Huhuhu memang dah freaked out dah. Berhenti bernapas jap. Tapi, berani tangguh, sendiri tanggung la :)

      Padam
  19. ayokkk haha tenang kak farrah, tenang :)

    BalasPadam
  20. Hahahaha tula bile org bt keje bertangguh... ayu kdg2 cmtu jugak kak.. bile da last2 mnit baru nk kelam kabut.. heheheh

    BalasPadam
    Balasan
    1. memang...time kelam kabut tu mulalah buat kerja serba tak kena :)

      Padam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...