728 x 90
Assalamu'alaikum,

Currently away from my tower. Berehat daripada berblogging untuk sementara waktu. Entri-entri selepas ini sehingga hujung Mac, scheduled entry.

Insya-Allah, jumpa lagi nanti. Ada kesempatan saya balas komen dan blogwalking ye :)

20 Februari 2017

Selasa, 25 November 2014

Ada Sesuatu yang Baik Setiap Hari

Assalamu'alaikum. Selamat pagi!

Credit

Betul kan? Hari kita tidak semestinya berjalan dengan baik, tetapi pasti ada sesuatu yang baik berlaku setiap hari. Wait for your 'something good' :)


38 ulasan:

  1. yupp... betul betul betul.. hehe..

    Good morning Kak Farrah ~

    BalasPadam
  2. betul juga tu kak..kadang2 bila mood tengah happy ada sesuatu pula yang akan merosakkan mood tersebut begitu juga sebaliknya kan..bila tengah bersedih, kadang2 ada berita yang mengembirakan kita :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. That's life. So, kita tak perlu murung kalau hari kita tak berjalan lancar. Akan ada something yang buat kita senyum :)

      Padam
  3. Ada je yang baik dan membaikkan kita setiap hari

    BalasPadam
  4. Balasan
    1. Sinuha,...lama tak dengar cerita :)

      Padam
  5. still waiting for that something good. huhuu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wishing you all the best, Cik Fafa :)

      Padam
  6. betul betul betul..buat suara upin ipin

    BalasPadam
  7. setuju.. pasti akan ada sesuatu yg baik itu ^^

    BalasPadam
  8. Tetiba nak nyanyi lagu peterpan - menunggumu :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Silakan. Akak pasang mic dah ni. Kecil tapak tangan, menara akak ni akak tadahkan :)

      Padam
  9. Betul, Insyaallah..
    Hanya kebaikan yang akan menanti orang yang sabar.
    Orang yang kalau asik nak marah tu..taktaulah.. Sabau jelahh,kan..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Pokok pangkalnya sabar.
      Kalau yg asyik2 marah tu, ada benda baik berlaku pun tak perasan.

      Padam
  10. setuju kakk. hehe. mesti ada baik selit2. wiwiwi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yes, yg selit-selit tu kita kena hargai :)

      Padam
  11. Betul. setiap hari hari yang baik. Sebagai umat islam kena bersyukur dan hargai nikmat seharian yang diterima

    BalasPadam
  12. yes.... insyaallah akan ada kebaikn tiap hari

    BalasPadam
  13. iye.. anggaplah itu suratan yang terpaksa dilalui dan Allah Maha mengetahui ^^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Setiap apa yg berlaku tu ada hikmah utk kita.

      Padam
  14. yes betul. jangan terlalu mencari kelemahan dalam satu hari... ada certain things even smallest little things, kita x perasan bawa kebaikan untuk kita. kita dah bangun, ALLAH masih bagi nyawa. ALLAH masih bagi kita bernafas. ALLAH bagi kita peluang untuk bertaubat... tapi.. kita tetap fikir buruk...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Lumrah jadi manusia,...selalu lupa akan rahmat dan kasih sayang Allah. Asyik dok fikir kenapalah benda buruk ni berlaku? Kenapalah Allah tak tunaikan permintaan aku?

      Padam
  15. i'm waiting for every single day... lalalala~

    BalasPadam
  16. Insyaallah hari2 ade hari baiknye... wlupon ade buruknye...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dah nama pun rencah hidup..kenalah ada baik buruk pahit manis :)

      Padam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...