728 x 90
Assalamu'alaikum,

Currently away from my tower. Berehat daripada berblogging untuk sementara waktu. Entri-entri selepas ini sehingga hujung Mac, scheduled entry.

Insya-Allah, jumpa lagi nanti. Ada kesempatan saya balas komen dan blogwalking ye :)

20 Februari 2017

Khamis, 13 November 2014

DIY Cork Notice Board - Progress #3

Buat 'kepala' untuk Bloggers' Board saya. Mula-mula ingat nak buat rainbow lah, panji-panjilah...tapi bila fikir-fikir balik macam a bit too much. Saya nak pemberian rakan-rakan blogger itu sendiri yang jadi tarikan utama board ni.

My Blogger's Board

Cinonet je header ni sebenarnya. Frame kayu tu asalnya kotak letak kumbang-kumbang kecil (barang hiasan kraf). Daripada dibuang, baiklah guna semula kan :) Let's Go Green!

Dah panjat board :)

OK. Insya-Allah, hiasan-hiasan lain akan menyusul bersama poskad (poskad Aisya & Kak JM), kad, penanda buku dan nota kecil yang nak ditampal pada board. Nanti dah siap sepenuhnya, saya kongsi lagi di sini.


Intai juga:


35 ulasan:

  1. Waahhh cecepat tunjuk kak. Tak zabarrr

    BalasPadam
    Balasan
    1. Insya Allah, dah siap hias & gantung akak tunjuk :)

      Padam
    2. suke org kretip mcm akk :D

      Padam
    3. Nampak sangat nur as tak suka saya. Haha

      Padam
    4. Hahaha budak buat lawak eh.... :D

      Padam
  2. Wah, menarik idea nie… Zumal pun nak buat gak la ;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Buat Zumal, jangan tak buat. Sekurang-kurangnya apa yg kawan2 kita bagi tak adalah terperap begitu je...

      Padam
  3. cantik jugak buat camni ya.^_^

    BalasPadam
    Balasan
    1. 1 lagi kebaikannya Cik Fafa, tiap2 hari kita boleh tengok apa yang rakan2 blogger beri pada kita :)

      Padam
    2. betul jugak tu kan? nampak la sikit penghargaannya. hehe

      Padam
    3. Yes,..that is the fun part, Cik Fafa :)

      Padam
  4. awww, comelnya! macam teringin nak buat. tapi x kreatif. sobs

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ala Amy,...tak perlu kreatip2. Beli je board, then tepek2, gantung2...

      Padam
  5. Kreatif simple cantik. yeay! good idea :)

    BalasPadam
  6. Waaa..bestt ade board mcm tu bole dispay hadia segmen GA kn.. ;)
    Belog Miss Balqis

    BalasPadam
  7. Decoration cork board dah makin bertambah nampaknye..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehehe slowww je progressnya Shikin :)

      Padam
  8. wah cnteknya.. kreatiffnya..
    nak buat gini jugak.. alahaii tp penyakit M teruk sgt lahai ><

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak pa,..nanti bila si M dah tak ada,...Nadyya tau dah nak buat apa ;)

      Padam
  9. comel lah sis.. ee gerammm. terbayang2 dah ni barang2 comel yg ade kat daiso.. boleh buat cenggini nanti.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Buatlah. Kalau malas nak buat yang besar & bulky, boleh buat notice board yg kecil. Letak atas meja :)

      Padam
  10. ish..kreatif sungguh si Farrah sorang ni..dah le pandai masak pandai petik guitar, rajin gardening..ishh..perfect arghhh

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alamak Kak, duit kecik tak adalah nak belanja! Hihihi Perfect? Ish,..kak. Saya ni jauh dari sempurna, tu yang kena buat itu sikit, ini sikit, yang sana sikit, yang sini sikit :D

      Padam
  11. Cantikkkk. Mmg sesuai buat kenangan dri blogger. hehe

    BalasPadam
  12. nasib baik lepas caption kumbang2 kecil kecil ade dalam braket.. kalau tidak ingat akak membela kumbang hahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha nasib baik ada bracket kan.... :)
      Akak kalau dah sampai tahap bela kumbang, dah kronik sangat tak ada kerja tuh!

      Padam
  13. Kalau saya ada bilik sendiri, kalau saya ada rumah sendiri, kalau saya boleh buat suka hati, memang saya akan buat begini. Haha.

    Harap nanti akan ada peluang buat mcm akak buat. Teringin nak ada bookshelf sendiri pun ya :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Insya-Allah, satu hari nanti. Akak doakan impian budak tercapai dan budak akan ada rumah idaman - lengkap dengan ruang spacious utk your books alcove! Aminnnn.

      Padam
  14. Ooo kotsk kumbng tu... byk ayu smpn.. tp xd idea nk bt ape.. kak farrah ayu curik idea kak farrah ye... hehehe

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...