728 x 90

Ahad, 16 November 2014

Ge-rog-gy!

Salam pagi Ahad!

Semalam saya makan nasi lemak dengan sambal sotong. Dap dap dap! Lama tak makan :) Kemudian, ada rezeki makan char kuey teow. Pun ada sotong. Bott dah warning, jangan makan banyak sangat,..nanti itchy

"Sikit je..." (Macamlah makan sikit!)

Menjelang malam saya gatal-gatal satu badan. Masa nilah baru rasa sesal separuh nyawa tu timbul! Dah tahu allergic, tapi makan tak beringat! Apa lagi, keluarlah segala losen dan krim gatal yang ada. Telan ubat gatal sebiji.

Dari begini,...
Credit

Lepas mamam ubat gatal,..

Credit

Today, I'm still feeling groggy. Nampaknya misi 'jalan-jalan ziarah tetangga' terpaksa ditunda. Jumpa nanti. Please enjoy the rest of your weekend! I'll be away. Entri-entri lain selepas ni semuanya scheduled posts ye.

30 ulasan:

  1. saya dlu ada juga alergi.. tapi redah makan ja..alhamdulillah tak teruk sangat.. tak tahu la alergi seafood ke apa...huhu.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Huhuhu akak ni kes main redah jelah ni ;)

      Padam
  2. semoga cepat sembuh akak. :) selamat berhujung minggu. ^_^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks so much, Jie. Alhamdulillah, dah semakin pulih hihihi

      Padam
  3. oh..akak alergik..tapi tulah kan kak mana bleh tahan nafsu makan..apalagi seafood..fuh, sedapppp tu..apapun, cepat sembuh dan happy weekend :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Itulah,.. selalu kalau allergic tu setakat gatal2 ringan je,..kali ni overdosed makan kot, habis tumbuh bintat2 merah. Thanks, Wana :)

      Padam
  4. kesian kak farah.. anis pon kadang2 alergik jugak.. tp xteruk.. seafood tak tahan..mesti nk mkn jugak..huhu.. semoga cepat sembuh..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul , Nis. Kena pantang seafood, tapi akak ni pantang jumpa! Mesti tergoda nak makan jugak. Thanks, Nis. Alhamdulillah, dah beransur sembuh :)

      Padam
  5. adeh. lain kali makan tu beringat-ingat... kesian kat orang yg mudah alergik ni erk

    BalasPadam
    Balasan
    1. Huhuhuu time sakit ni memang ingat abis, Izzati. Tak akan makan seafood! Tak mau makan seefood! Tapi tak taulah bila dah depan mata nanti ;)

      Padam
  6. kesiannya. kerana sotong, badan binasa. hehe. get well soon! ^^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha. Thanks, Cik Fafa! Akak suka peribahasa baru tu!

      Padam
  7. Hahaha..kak oii..kite srupa. Da tau gatal pi mkn jgk kann..hikhik..sy xbole mkn udang byk2. Mmg gatal satu bdn..hoho
    Belog Miss Balqis

    BalasPadam
    Balasan
    1. Oh kita sebahtera, Cik Balqis! Akak dulu setakat gatal kerang je,..then udang...dah makin tua ni tiba2 alah terus dengan sotong pulak. Huargghhhh! I HEART SEAFOOD!

      Padam
  8. xbole mkn sotong ya? mcm ayh nina juga.. get well soon sis

    BalasPadam
  9. samalah cam akak pun..benda x leh makan..itu yg sedap..pastu bila datang sakit..baru rasa...nyesal sikit huhuh..semoga cepat sembuh ye.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Huhuhu menyesal time sakit je kan kah ;)
      lepas tu nampak seafood tak rasa serik pun

      Padam
  10. Asalam..farra,makan kat mana char keow teow ada sotong..khaty suka sangat sotong..yum..yum..yum..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cekebon saya order dekat kawan dia buat makan2 masa family gathering. Khaty sure suka sotong celup tepung kan,..

      Padam
  11. lorr allergic ek.. nadyya allergic gak.. huhu tp resdung la. nt mula la kua jerawat byk. wwuuu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Akak pun ada resdung gak, Nadyya hihihi memang bajet muka tak sedar diri ;)

      Padam
  12. K.Farrah lenkali ready kan ubat antihistamines siap2.
    Bila dah mula gatal sikit tu terus ngap ubat.
    Taklah teruk jadinya.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nasihat Shikin ni nasihat yang paling bermakna sekali buat akak pada masa ni. Baik, saya akan ikut cakap doktor! Thanks, Shikin :)

      Padam
  13. scratch here and there la eh Kak Farrah.. CT dengan ketam xleh. dulu kecik kecik okay aje.. da besaq gabak ni problem hihi..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ohhhh I scratched here,..scratched there, scratch scratch everywhere! Oh, CT ada alahan gak ye...

      Padam
  14. Groggy tu term baru ke kak farrah selain itchy? Maaf la kekurangan vocabulary dalam minda. Hehe. Moga akak sembuh seperti sedia kala.

    BalasPadam
    Balasan
    1. groggy tu macam rasa mabuk ubat, lemah-lemah gitu...

      Padam
  15. harap kak farrah dh okayyy. hehe. jaga2 makan seafood!

    BalasPadam
  16. Char kuey teow ade sotong... cm pelik je kak farrah...

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...