Sabtu, 29 November 2014

Liebster Award #11 Tagged by Nur As

Ditag oleh adik Nur As, pemilik blog Cahaya Alam Maya yang punya minat suka buat DIY macam saya hehehe. Merci, Nur!



Soalan :

Sekarang pukul berapa?
9.15 malam

Hari ni dah update blog ke belum?
Entri ni baru nak update.

Dah makan?
Sudah. Alhamdulillah, tadi dinner makan mi goreng dan kuih udang.

Dah solat?
Baru usai solat Isya'

Dah minum air suam / putih / jernih hari ini?
Dah. Hari ni memang banyak minum air putih sebab badan dehydrated.

Dah ucap alhamdulillah untuk hari ini?
Sudah. Banyak perkara yang disyukuri hari ini. Alhamdulillah!

Kalau diberi dua pilihan : kereta atau rumah, mana yang korang nak?
Rumah.

Korang dah isi belum linkies ni? Tekan sini / menu tab. [baru letak tau]
Udah! No. 15

Dalam banyak-banyak aktiviti DIY, korang rasa teman patut buat apa lagi? Yang simple dan bajet yang bersesuaian buat penganggur ni.
Buat DIY guna bahan-bahan terpakai/terbuang. Nur pergi buka akaun Pinterest. Ada banyak DIY ideas :)

Kalau gigi korang sakit, korang buat apa?
Meraung dulu puas-puas sebab my pain resistance is very low. Dah meraung tu mesti ada yang akan ingatkan saya suruh zikir. (Normally kena sound dengan Bott!) So, zikir al-'adzim banyak-banyak kali. Then, pergi cari dentist!

Agak-agak kalau teman nak buat business, korang nak support tak?
Insya-Allah. Takkanlah tak support,..

Korang rasa teman ni jahat tak?
Tak jahat, tapi tak sempurna. We are all like that, right? =)

Korang rasa teman ni macam mana orangnya?
Sweet and friendly. Mudah didekati tapi ingin ada ruang privasi untuk diri sendiri.

Last, apa yang melayakkan teman untuk masuk bloglist korang?
Dah memang ada dalam bloglist pun ;)


DONE!

Psst! Jawab soalan si Nur ni banyak 'sudah' ;)


34 ulasan:

  1. Bagus juga idea Kak Farah tu kan..bt diy dr bhn terbuang..Bernas!! :)

    BalasPadam
  2. Hm mesti sakit kan kalau sakit gigi tu.. Ina tak pernah kena, tapi bila dengar cerita macam seram pulak sebab ada yg kata boleh sampai effect ke otak..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Fuhh kalau sakit gigi, semua tempat sakit sekali, Ina ;)

      Padam
  3. pinterest tu banyak idea boleh kita dapat kan kan? hhe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yes,..akak suka cuci mata di sana ;)

      Padam
  4. pernah juga sakit gigi, sakit sangat tak tahan sampai nangis,hehehe

    BalasPadam
  5. Baru perasan perkatan 'Ahli lembaga pengarah' tu..
    Haha..
    Tau dah k.Farrah suka bagi banyak nama.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha ahli lembaga pengarah utk tower tau. Jangan main-main :)

      Padam
  6. Nampak pinterest tu.
    Tapi, x pernah klik lagi.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nanti cubalah intai sekali, Shikin. Macam2 ada. Macam Shikin, boleh tengok ideas untuk projek jahit menjahit :)

      Padam
  7. bagus suruh orang bersyukur hehehe.. eh tetiba kuar teman.. perak mari eh :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Heheeh Perak mari you! Baguskan, paling tidak bila kita nak jawab soalan Nur, memang akan cakap Alhamdulillah :)

      Padam
  8. ahakss.sis JM pun kena TAG dengna dak Nue As ni..sis JM pun suka amalkan minum air puteh sebaik sahaja bangun tido tanpa gosok gigi pastu dalam 1 jam kemudian mestu mau ke toilet :-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Amalan minum air masak lepas bangun tidur tu bagus kan kak...

      Padam
  9. Mamamyja preggy anak ke3 first time kna sakit gigi. Dah la doc xbg cabut. Last2 gigit cengkih je ler. Bg hilang sakit. Sambil tu menanges. Uuuwwaa

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ohhh, tabahnya mama! Kalau saya kena macam tu tak tahulah...

      Padam
  10. pinterest tu buka DIY projek, mata melilau,kagum tengok hasil tangan kraf segala..baik beli rumah,harga makin lama makin naik,jual hartanah mmg mampu pegang banyak $$$

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul. Akak kalau masuk pinterest,...mata macam tak leh tutup!
      Akak memang akan pilih rumah. At least adalah tempat untuk berlindung :)

      Padam
  11. hehehe.. DIY bahan terbuang memang bagus, dapat jimatkan duit tuh..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang,..kat situ kos dah kurang. Kalau kena gaya boleh buat lagi cantik drpd barang beli :)

      Padam
  12. bagus jgk buat mcm nie...soalan2 dia bagus jgk...

    BalasPadam
  13. Ha bgus jugak.diy dr brg trpakai... jimat pon jimat... xpon brg yg sedia ade.. xyh kuar modal.. cm kak farrah la kreatif..

    BalasPadam
    Balasan
    1. aduhai, akak ni pon reti buat yg simple2 je ayu :)

      Padam
  14. memang best kalau ada gang boleh tukar2 idea :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul tu, Nina. Panjang akal sikit :)

      Padam
  15. Balasan
    1. A lo lo lo...akak datang bawak tisu. Tak mau sob sob!

      Padam
  16. Tak faham and tak pandai guna pinterest. haha

    Nanti try explore :) Thanks kak farrah utk idea ini. hihi

    Banyak barang terpakai. Nanti boleh guna.

    Thanks sudi jawab kak :)

    Tak cukup sweet and friendly lagi. Perlu kan ruang bersendiri tu mmg betul :) Ohh kak Farrah sangat memahamiiii :'( sobssss terharu kejap.

    Akak, kite sayang akak ketat ketat!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alahai,..nak amik tisu ni. Nak sob sob plak!
      Nway, bagi akak Nur dah cukup sweet & friendly :)

      Padam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...