728 x 90

Jumaat, 7 November 2014

Liebster Award #8 Tagged by Nadhira @ Nad

Masih ada lagi entri Liebster Award yang terperam kat draft rupanya. OK. Kali ini saya terima daripada Nadhira @ Nad (jangan lupa intai-intai Nad) Maaf ye, dik. Lambat jawab.



Soalan-soalan Nad:

1. Antara lelaki atau perempuan, korang lebih selesa berkawan dengan yang mana? Sebab?
Perempuan. The close ones can be my confidantes :)

2. Macam mana nak hilangkan perasaan sedih kerana kehilangan orang yang tersayang?
Ambil sedikit masa untuk betul-betul ratapi kehilangannya. Nak sedih, nak murung, nak asingkan diri...just take your time (tapi a reasonable time lah). Kemudian, cuba move on. Pesan pada diri yang Allah akan gantikan dengan sesuatu yang lebih baik.

3. Percaya tak kalau someone tinggalkan kita untuk kebaikan kita? Kenapa?
Percaya. Apa yang berlaku dengan izin Allah. Perancangan Allah adalah yang terbaik untuk kita.

4. Favourite youtube channel?

5. Novel apa yang paling best yang pernah korang baca?
Aci tak kalau cakap novel someone yang akak baru lepas edit? Naaahhhhh,...bias tu! OK. I pick one. 
Novel I've Got Your Number by Sophie Kinsella

Credit

6. Macam mana korang jaga muka korang?
The basic three steps - Wash, Tone & Moisterize

7. Bawal atau shawl? Kenapa?
Bawal. Tak gemar lilit-lilit sangat :)
8. Salahkah kalau perempuan ada sikap kasar or garang sikit?
Tak salah,..tapi kena bertempat.

9. Zaman mana yang paling best? Zaman kanak-kanak atau sekarang?
Tentulah zaman kanak-kanak. Zaman fikir diri sendiri. Zaman carefree. 

10. Handphone yang diidamkan. Kenapa?
Buat masa ni tak ada sebab guna handphone memang untuk basic functions je ;)

11. Komen dan pendapat tentang blog nad ni. Jujur, ok
Blog yang kiut dan comel. Akak jadi excited main tukar-tukar background. Love the colour scheme.

Selesai!

33 ulasan:

  1. Ros pun rindu juga zaman kanak -kanak... Tak yah fikir banyak benda kan...

    BalasPadam
  2. singgah sini dlu..! maraton komen.. ^__^

    sya sama dgn akak nom.7 tu, suka bawal,pakai shawl tak berapa reti,lagipun banyak pakai pins,malas betul nak buka nanti.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul, Nana. Akak rimas sikit klu kena pin sana pin sini. Tp suka tgk org gayakan shawl :)

      Padam
  3. Assalamualaikum. Dah baca semua jawapan akak. Hehe. Terima kasih sudi menjawab. Macam best je The Piano Guys tu. Nak try tengok la. Hihi ;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. W/salam. Cubalah, Nad! Music mereka best!

      Padam
    2. Dah tengok dah. Best sangat. Tak sangka lelaki pun terer main piano. Hehe :)

      Padam
  4. bawal or shawl?...pilih bawal ye..heee..dulu sis JM mmg pakai tudung bawal tapi mulai tahun 2013 kalau x salah sudah bertukar kepada shawl..rakan di opis selalu cakap camna ko lilit eh..kalau aku 1/2 jam belum siap katanya..sis senyum je sbb..pakai shawl lagi cepat dari tudung bawal maybe sbb dah biasa hhihhiih

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalau saya pakai shawl, hari ni siap esok baru keluar, sis!

      Padam
  5. Hahhaha ase lame dah xmaen lilit2 ni... malas mnguasai diri.. heee kan syok kan zaman kanak kak

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak pa, datang time rajin...selfie banyak2 hantar kat akak eh :)

      Padam
    2. Ehhh malu la nk antooo kat akk..
      tula xtau la nnt nak maen lilit2 ke nak maen sarung3 je

      Padam
  6. hihi dulu CT macam Kak Farrah jugak leee tak suka lilit.. skarang pro dah hehehhee.. senang and jimat masa. kekadang tu tak gosok pun.

    BalasPadam
  7. Dlu sy mcm tu jgk..xsuka shawl sbb lilit2. Last2 gne jgk sbb da boring dgn bawal..hehe

    Belog Miss Balqis

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul, Cik Balqis. Kalau pandai peragakan shawl, macam2 style boleh buat :)

      Padam
  8. Wahhh...ramai yang tengok you tube tu lepas kat Farrah btau atas tu.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Best, Shikin! Akak selalu layan time tengah buat kerja,..rasa2 dah penat guna daya fikir :)

      Padam
  9. Betul, perancangan Allah tu lebih baik.
    Nak terima ke tak tu yang bergantung pada diri sendiri.
    Kene didik diri supaya redha.
    Pesanan buat diri saya juga.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yes, apa2 pun balik pada diri kita sendiri :)

      Padam
  10. Rindu kan zaman kanak2, hehe
    Akk, kite pun prefer bawal, hehe

    BalasPadam
  11. Balasan
    1. Hmmm, cubalah budak...kalau boleh akak nak pinjamkan tapi akak hanya ada ebooknya :)

      Padam
  12. betul kak. kasar tu biar bertempat. jaga adab sebagai seorang perempuan.

    BalasPadam
  13. rindunya zaman kanak-kanak.. huu

    BalasPadam
  14. No 3. Bukan tinggalkan kita saja. Tapi setiap yang berlaku ada hikmahnya.....ada kemanisannya

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...