728 x 90

Isnin, 3 November 2014

'Rumah untuk Along' dah jadi,...

Hmm,..siapa yang baca entri saya minggu lepas sure dah tahu apa bendanya 'Rumah untuk Along' ni. Kotak berbentuk rumah yang berisi biskut mentega pemberian adik ipar saya. Cantik sangat kotaknya! Sayanglah kalau nak recycle. Lagi sayang kalau simpan dan dibiarkan berhabuk begitu je. Jadi, saya dapat idea untuk jadikan rumah ni sebagai 'display board'. Untuk apa?




...
...
...
...

Tattadaaaaaa!

'Rumah untuk Along' dah jadi 'Rumah untuk Fridge Magnets Along' :)
 Saya gunakan magnet bulat yang agak kuat untuk 'pegang' fridge magnets tempatan koleksi saya dari dalam. Then, rumah ni diletakkan di atas meja kopi sebagai perhiasan. Awas! Kalau ada anak-anak kecil, tak sesuai langsung buat begini. Nanti rumah ke mana, magnet ke mana,...

Bahagian tepi kotak.

Bahagian tepi kotak yang tertera ingredients saya tampal dengan kertas berwarna. Ruang kosong boleh tampal kertas Post-It untuk kacau atau sakat Cekebon! Bumbung rumah tu boleh diangkat dan di dalamnya saya simpan lebihan 'fridge magnet'. Nanti, bila dah boring boleh tukar kepada yang lain.

45 ulasan:

  1. kreatipnya kak Farrah... cantikk...

    BalasPadam
    Balasan
    1. kak farah yang kreatip dan chantek kan siti ., hehe2

      Padam
  2. Tidur lena pula Nuffnang malam nie :(

    BalasPadam
  3. hAailaaa Kak Farrah.. kalau dah berseni and kretip tu macam mana pun cantik jgak..

    BalasPadam
  4. Oooooo.melting leleh2 air liuq satt...
    Comellnye kak farrah...
    Haishhh kalu dah mmg kreatif tu bt ape pon jadi kan

    BalasPadam
    Balasan
    1. cepat mop cepat air liuq meleleh2 tumpah tuuu., hehe2 gurau je

      Padam
  5. wah, comel sangat kak! saya suka saya suka! :D

    BalasPadam
  6. Cantik nya.
    Tapi mmg x seswai untuk saya.
    Alamatnye pecahlah kalau 2 Adams ni dapat.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul tu Shikin. Hero-hero tgh aktif, tak boleh buat begini. Nanti mama yg pening kepala :)

      Padam
    2. akak doc beli 4, 2 untuk budak2 adams tu, 2 untuk hiasan., hehe2

      Padam
  7. kreatif sangat! selalunya fm ni letak kat fridge ja. kreatif. ^_^

    BalasPadam
  8. kreatf betul kak farrah...kalau saya perghh buang jela....beli white board pun tak gantung lagi huhuhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ni antara usaha nk display FM yg dpt la ni, aRz. Byk yg akak simpan dlm kotak. Bila buka balik, ada pula yg terpatah...terpecah...

      Padam
    2. ade org buang kat tong sampah je

      Padam
  9. fuhh jadik cantek sgt.. kreatif sungguh :D

    BalasPadam
  10. huiyoo akak memang kreatif la..comel pula jadinya.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihi bolehlah buat s/th drpd kotak cantik tu dibuang.... ;)

      Padam
  11. Sangat comell. kretiff benoo kak ni. T^T

    BalasPadam
  12. scha tak terfikir pun nak letak magnet tu kat rumah tu. hahaha.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihi akak sayang nak 'cederakan' kotak tu. Jadi letak fridge magnet jelah :)

      Padam
  13. alahai...kreatif sunggu cik adik sorang nih

    BalasPadam
  14. Thanks semua,..ha lepas ni kalau ada kotak cantik macam ni dah tau nak buat apa kan :)
    Jgn simply buang ye...sayang. Kita guna semula. Let's go green!

    BalasPadam
  15. tiba2 terklik entry ni.. cantik plak..
    klu lah ada rumah sendiri memang suka nak wat suka hati.. sekarang ni menyewa, share plak ramai..

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe2, wak pon baru baca entry ni, chantek dan kreatip kann cik suida tuuu ;p

      Padam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...