728 x 90

Khamis, 6 November 2014

Strap untuk Si Kapok

Setelah sekian lama, barulah saya berpeluang beli strap untuk Si Kapok saya. Kelmarin keluar pergi cari tali gitar baru, tengok harga strap ni pun reasonable, belilah! Dah lama dah berniat nak pasang strap,..lagi-lagi sejak beberapa kali Si Kapok 'tergelincir' dari ribaan saya ;) Main gitar pun nak ada elemen clumsy, kan?!

Guitar strap

Inilah guitar strap Si Kapok. Nak beli strap, kena pastikan sama ada gitar kita ada satu ataupun dua kancing strap (a.k.a strap button/strap pin) Macam si Kapok, hanya ada strap button di bahagian bawah body. Jadi, strap inilah yang sesuai. Cara nak pasang senang je,...

Credit

Mudah-mudahan, selepas ni saya dapat meminimakan kadar 'accident' Si Kapok ;)


42 ulasan:

  1. nak request satu lagu boleh..

    eh tak...

    nak lagu bebanyakkk... hee

    BalasPadam
    Balasan
    1. Boleh..boleh,..nak lagu apa? Pok Amai-amai? Twinkle2?

      Padam
  2. wahh.. btambah comel la si kapok gini..huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. dah perasan comel dah Si Kapok dan tuannya hahaha

      Padam
    2. hehe. kurang eksiden si kapok nntii. wiwiwi

      Padam
    3. Mudah2an. Jgn tuannya yang cederakan si Kapok udah..huhuhu

      Padam
    4. amboi kak.. kene jaga btl2.. bru nampak comel ;)

      Padam
  3. Smart :) bestnye org pandai main gitar ni..hehehe :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehehe akak main setakat keluar bunyi je, Cik Mimie :)

      Padam
    2. okay ler tu kak Farrah keluar bunyi, saya bunyi ntah pape je kuar. last2 give up. hahahahha

      Padam
    3. kakakaka. saya lagi lahh. main preng preng jeee :3

      Padam
  4. mohon bukak kelas untuk orang dewasa please.. nak pi blajar.

    BalasPadam
    Balasan
    1. moho cari cikgu yang berpengalaman hahaha akak status student gak...nak blaja lagu baa baa black sheep ok ;)

      Padam
    2. berpengalaman la tu daripada yang tak dak pengalaman langsung ni. nak jugak belajaq.hehe

      Padam
    3. Setakat ada pengalaman ciput mcm akak ni manalah layak ajar orang...kang silap2 akak yg mintak tunjur ajar...almaklumlah, faktor usia,..I cepat lupa hihihi

      Padam
    4. akak !! ba ba black sheep pun hoookay. amboi akak rendah diri eh.. tu dia dok share cod mcm mcm hehehe

      Padam
    5. Akak ni beginner...huhuhu kalau tgk chords yang akak share pun, semua yang senang main je ;) Yang susah tak mo sebab confirm jari akan terkehel.

      Padam
  5. bestnya ada gitar. mampu jeles je

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jeles hari ni, leh pasang impian utk esok lusa :)

      Padam
  6. ishh...teringin sgt nak dgr Farrah petik guitar tu...

    BalasPadam
  7. Kak farrah kalau la ayu pandai maen gitar!!!!!
    Waaaaaa

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ayu ada adik yg pandai main gitar. Boleh request lagu,...akak klu nak kena main sendiri hihihi

      Padam
    2. Alaaa adik ayu pon bz kak... best pe maen sndiri... penah blaja smpai pedih2 jari2 ni kak... puts asa
      Hahahah

      Padam
    3. Hahaha pedih jari tu pengalaman wajib klu belajar gitar :)

      Padam
  8. Aloo. kita x pandai main gitar. hebakk kak farah. *tepuk tangan*

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aina ada kepandaian dlm bidang lain,....especially codings yg selalu buat mata akak berpinar tuh hahaha

      Padam
  9. boleh tuju lagu? eh tetiba. hihi.. best je tengok orang yg pandai main gitar ni...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Boleh, Ros! Satu lagu duploh sen! ;)

      Padam
  10. Semoga si Kapok sentiasa berada dalam keadaan yang selamat. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mudah-mudahan...hehehe almaklumlah tuan Si Kapok ni clumsy bangat!

      Padam
  11. Kapok, cepat thanks k.Farrah.
    ...sebab belikan aksesori baru kat awak.
    Haha..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jangan, Shikin. Kapok cakap thanks, nanti macam 'rhino' tak cukup tanah akak berlari!

      Padam
  12. Mesti si kapok rase bahagie dah ada kawan, haha
    atau boleh dikenali sebagai anak?
    Atau peneman dikala suka duka?
    HAHA

    BalasPadam
    Balasan
    1. Semua boleh. More to 'badan tambahan' hahaha

      Padam
    2. noted! Badan tambahan :)

      Padam
  13. kak farrah, mainkan lagu hujung waktu - azhael boleh? hehe.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Akak baru dengar lagu tu and "Oh, si Azhael rupanya!"
      Nanti nak cuba buat simple chordsnya.

      Padam
  14. Dulu masa di universiti memang ada kawan yang gila strap . macam mcam dia cari

    BalasPadam
    Balasan
    1. Oh, janganlah akak terjebak dengan minat strap pulak! Huhuhu

      Padam
  15. Kapok dh ade strap,..xlah tgelincir ms dlm kelas nnt

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...