728 x 90

Isnin, 10 November 2014

Tak Peduli Apa-apa

Assalamu'alaikum. Selamat Hari Isnin! Haa, siapa yang kena angin Monday Blues tu, jom tengok gambar panda di bawah ni...

Panda Tak Peduli Apa-apa

Tengoklah si Panda yang tengah bobok tu. Tak kisah apa yang berlaku,..kawan dia nak memanjat ke,..nak terkungkang ke,..tidur dia tetap tak terganggu. I guess in life, sometimes kita kena buat begitu kan?! Just lay low, mind our own matters dan jangan ambil peduli sangat dunia di sekeliling kita (terutama sekali hal-hal peribadi orang). Bila kita tidak terlalu ghairah ambil tahu tentang orang lain, kita akan ada lebih masa untuk diri kita :)

Selamat Memulakan Kerja!

Psst! Tetapi konsep 'tidak ambil peduli' ini tidak apply untuk semua situasi ye...jangan salah anggap ingat saya nak semai nilai pentingkan diri pula ;)




37 ulasan:

  1. ahakss..byk maksud tersirat di sebalik gambar panda ni..so cute dh le bolat..pastu bulu cam tak mandi bertahun ahahaha

    Setuju ngn Farrah..x semua situasi kita x nk ambil tahu tapi jgn terlalu sgt ambil tahu nanti ada yg rimas kan :-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang, kak. Saya kalau jumpa dua ekor ni, saya sental dulu bagi putih hahaha

      Padam
  2. Setuju dengan kak Farrah :) Tak semua benda disekeliling kita tu penting kan? kkdg perlu beri lebih masa pd diri jugak :)

    BalasPadam
  3. "i dont care!"- panda bobok. hahahaa

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang betul2 don't care! Kena pijak kena himpap pun dia bobok lagi hahaha

      Padam
  4. Yang ni dikata "tidur mati"

    jenis ni memang stedi

    BalasPadam
  5. HAHA kite pun tak peduli org dah. Tapi kalau dah sampai tergolek dkat kite tu, hangin lah jugak.
    Orang syok2 landing, die jatuh ke kite pulak. HAHA saba jelaa

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul,..akak kalau kucing akak datang nak menempek tido pun akak hangin...baguihla panda ni :)

      Padam
  6. Mama saya and saya harini monday blues. Lemau jee. haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak pa, itu lemau awal minggu namanya :)

      Padam
  7. setuju.. lebih baik 'tidak ambik peduli' baru la hidup tenang. huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. dlm banyak keadaan mmg patut macam tu :)

      Padam
  8. aloooo.. tomeinya.. tampar kang! ahahahaha.. geram betul. kalau dapat jadi bantal peluk. ishh

    BalasPadam
  9. panda memberi motivation yang baik...
    so buat tak tahu laa... janji diri kita sendiri... kan...kak farrah kannn

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul Sha...kadang2 dgn 'ambil tahu' kita yang lagi pening/sakit :)

      Padam
  10. Asal panda tu comel sangat.. hehe

    kan.. kadanf2 konsep live in ur world jugak harus dipraktikkan... :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Setuju ngan Firah.
      Panda tu comel, tapi berkeladak hahah

      Padam
  11. Comelllllllll! Geramnya tgk 2 panda ni!

    BalasPadam
  12. tidur mati ka memang dah mati panda ni.sampai tak sedaq. hehe

    BalasPadam
  13. betul2 once a while memang kena applykan sikap tidak ambil tahu ini... :)

    BalasPadam
  14. CT nak cuci mata tengok panda saja.. amboi sedap nye dia hempap kawan dia. kalau kita lama dah kenakan balik. cari gaduh ni hahahaha..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang! Kalau akak dah kena dushummm tak panda yg seekor lagi tuh :)

      Padam
  15. Bila kita tidak terlalu ghairah ambil tahu tentang orang lain, kita akan ada lebih masa untuk diri kita :)
    betul sangat tu..
    jangan sibukkan diri utk fikir ttg orang lain..nanti kita juga yg merana..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yes, kita perlu ada masa utk diri kita juga sometimes :)

      Padam
  16. Seronok jadi panda yg bobok tu. sesekali kita kena berehat dari menghadap kerenah dunia yang makin menggila.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul, budak. Kita kena jadi macam panda tu. Block! Block! Jgn biar benda keliling ganggu kita :)

      Padam
  17. Ahaha tersengih tgk gamoo tu kak farrah.. klu dpt tgk real msu berdekah2 ayu gelak

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...