728 x 90

Ahad, 21 Disember 2014

Apa Menu Hari Ni?

Selamat Santai Ahad, semua! Hari ni makan di luar atau masak sendiri? Saya tak ke mana-mana hari ni. Nak siapkan job editing. Menu simple je lah hari ni. Haaa, bagi yang tengah sibuk memikir nak masak apa, boleh intai resepi-resepi di sini :)


Nak something berasaskan kentang? Klik pada gambar untuk resepinya ya.

Kentang Bakar Mustard
Stew Kentang
Bergedel Tuna


Nak something yang lebih senang dan lebih lazat? Pilihlah :)

Dah dapat idea? Kalau tak jumpa yang kena dengan selera, klik menu tab 'Dari Dapur(Resepi)' tu ye. Happy Cooking! =)


54 ulasan:

  1. Balasan
    1. tak sesedap juadah2 di blog eny :)

      Padam
    2. sama sama naik je respei kak eny dgn resepi kak farah ni haaa. lapaqqq T__T

      Padam
    3. Akak ni banyak resepi utk 'owang malas', Ana :)
      Skill Eny dah advanced!

      Padam
  2. Menarik menu.. apapun jap lagi nak kuar dengan anak2..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bestnya jalan-jalan! Have fun, eyda :)

      Padam
  3. terliur lah pulak bergedil tuna tu akak. sedapnyaaa :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Buatlah, nani. Senang je. Kalau tak de tuna, leh tukar ngan sardin biasa :)

      Padam
  4. First time dengar Bergedil Tuna... Ehh... Bergedil ke Begedil?
    * Abislah cari pasal... He He He...

    BalasPadam
    Balasan
    1. berDEGIL boleh gak SS hehehe

      *opppss cari pasal jugak =D

      Padam
    2. Hahaha betul! Kalau utk SS memang special - BERDEGIL!

      Padam
  5. Wah, simple je menu petg ni.. blh cuba ni..")

    BalasPadam
  6. Perrghh sedap tuh.. Menu sume kentang, bgedil tuh msti de kentang jgak kan..hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ye, Yana. Kentang dan tuna. Yummyyyy! Cubalah :)

      Padam
  7. adohai trliur la... tggu balik kg nk test resepi kak farah

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haaa balik kampung baru masuk dapur masterchef. Sekarang, study utk final ye.

      Padam
  8. Menu hari ni semuanya berasaskan kentang... hewhewhew

    BalasPadam
    Balasan
    1. Menu 'recap' namanya. Bahan asas - kentang dan ikan ;)

      Padam
  9. Saya suka sangat kalau begedil.
    Tapi yang tuna x pernah rasa lagi.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nanti boleh suggest kat ketua chef Shikin,..mohon mak buatkan ye :)

      Padam
  10. sdapnya begedil.... tpi kite xde kentang dekat umah, nk buat jd begedil... :(

    BalasPadam
    Balasan
    1. ala shiannya dia. sweet potato tak de?

      Padam
  11. syioknya kalau duduk dengan kak farrah...
    ada geng suka masak2...!! hahahha
    bergedel tu memang ailaikeeee sangat !!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kita masak together-gether ye... :)

      Padam
  12. simple je, sesuai untuk orang bujang yang 'rajin' masak macam saya, hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Pembetulan...yang 'rajin' masak macam kita hihihi

      Padam
  13. cili padi dlam stew kentang tu menarik perhatian sya kak..hehehe..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Oohhh, Nana shuka makan pedash-pedash ye,..

      Padam
  14. semua menarik tu kak farah.. yummy.. :)

    BalasPadam
  15. Teringin pula zumal nak memasak bila tengok menu best camni...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tok zumal dah balik ke belum? Nanti tok balik boleh jamu tok :)

      Padam
  16. sedapnya..semua bertemakan kentang!

    BalasPadam
  17. bergedel! dah lama x makan... mnx sikit kak Farrah, boleh? :P

    BalasPadam
  18. Saya selalu fikir nak masak apa. Hehe. Pasni usha resipi kak farrah kalo xtau nak masak ape :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nak masak simple2 leh la jenguk sini. Nak masak special kena usha blog yang pakar ye ;)

      Padam
  19. ana suka gak begedil!!! rawrr~

    BalasPadam
  20. suka nya bergedil..tapi tak pernah try tuna..

    BalasPadam
  21. sedapnya akak.. sbb tu suka baca sini. banyak resepi. hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehehe selamat jamu mata, Nina. Kalau ada masa terluang boleh cuba buat. Senang2 je :)

      Padam
  22. Kak farrah.. akak telah mentorture hhaaaatiku. tak rela nam scroll bawah sebab iols dahla hantu kentang. aaaargh..!! okay esok nak buat begedil.. hahaha kak farrah laaa ni.. nak kena check ade kentang ke tidak haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Heheeh saja je kan,..pilih resepi tema kentang ;)

      Padam
  23. kentang bakar dan begedil tu meggoda jiwa dan ragaku kak..wana jadi lapar tengok..oh, tidak!!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wana, akak sampai sekarang tak sempat cuba-cuba lagi 'laksamana mati dibunuh' Wana.
      Lapar ye,..pergi mamam cepat!

      Padam
  24. wahh...hari ni cuti so sis JM nk try ikan bilis air asam lah :-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Selamat mencuba, sis! Nanti kongsi ye suka ke idak :)

      Padam
  25. Stewww.... aiishhh berkobar2 nak bt nie.. xsbr... stok kntang pon byk.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Apa lagi,..stewkan aja kentang tu :)

      Padam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...