728 x 90

Rabu, 17 Disember 2014

Apa untuk Minum Petang?

Hari ni tinggal saya seorang di rumah. Menghabiskan kerja editing. Baru pukul 3 petang perut dah mula berbunyi,...penat membacalah kononnya. Saya fikir nak buat simple garlic bread je. Makan ganding dengan kopi secangkir dua :) Nak cuba? Jenguk entri saya di bawah ye.



Selain tu, boleh juga intai-intai entri 'Treat for One' saya. Semuanya simple! Easy peasy.



Want to enjoy something yummy to drink?


Selamat Minum Petang!

Psst! Misi blogwalking saya tergendala buat sementara waktu. Nak selesaikan edit  a few chapters lagi. Jumpa nanti!

40 ulasan:

  1. Garlic bread tu cicah mushroom sup sodap gak...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang sodapppp! Tapi tak ada kudrat nak buat sup cendawan :)

      Padam
  2. semua menu nampak menarik tapi wana paling tertarik dengan air koko panas bercili..serius terujaaaa!!! heheh..wana intai resepinya..

    petang ni wana belum terpikir nak buat apa untuk menu minum petang..bz sikit buat biskut tempahan krismas tapi sempat bw lagi nih..huhu.. ;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah. Semoga rezeki Wana tak akan putus dan bisnes akan terus berkembang.
      Nanti relak-relak, cubalah buat hot cocoa bercili tu.

      Padam
  3. Balasan
    1. Tak..rasa pedas dia 'sepoi-sepoi bahasa' je hehehe

      Padam
    2. Ada ke cili tak pedas? Kasi tunjuk satu kali... He He He...

      Padam
    3. ada la SS... kat rumah saya ada dulu..tapi pokok dh mati la...

      Padam
  4. Walaupun simple masih perlukan kerajinan.
    Hehe..

    BalasPadam
    Balasan
    1. kalu dah malas semuanya malas... He He He...

      Padam
    2. Kadang2 tu bukan malas, penat ke...tak de mood ke...akak kalau datang angin kus-kus atau angin lintang, memang makan biskut kering cecah air masak je huhuhu

      Padam
    3. Cicah air masak x sedap.
      Hehe..
      Tolong cicah air milo & suapkan dalam mulut baru sedap.
      Hehe..

      Padam
  5. baru baca tajuk dah rasa nyummy. hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. ohhhh baca tajuk dah yummy....dahsyat tu!

      Padam
  6. tudia garlic bread! cicah dgn mushroom soup mmg ohsem kak farah hehe

    BalasPadam
  7. omg garlic bread with mushroom/ chichen soup ohmy!!!!
    thanks kak farrah ;*

    BalasPadam
    Balasan
    1. My pleasure. Qilah kena tunggu balik rumah la baru cuba ye :)

      Padam
  8. akk nnt free2 kite nk try lah garlic bread resepi akk :D selalu kite try cake kakak bbwana :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. kak aisya nanti nak tengok ropenye garlic bread kak aisya k..hihi

      Padam
    2. @Aisya - akak selalu meleleh air liur kalau tengok kek-kek si Wana. rasa nak nangis pun ada sebab malas nak buat huhuhu

      @Anizz - anis pun cubalah buat sekali :)

      Padam
  9. sis dh ada tempat untuk di rujuk..jika nak minum petang then tak tahu nk mkan apa..sini lah tempat nya..Farrah MF Tower :-) Pelbagai resipi di kongsi..yg penting easy peasy :-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. JM dah siap masak jangan lupa ajak SS makan sekali eh... He He He...

      Padam
    2. Hehehe tak de variasi mana, sis. Resepi den limited. Nanti sis ajak SS, ajak saya sekali :)

      Padam
    3. jgn lupa ajak saya jgk hihihi...

      Padam
  10. easy peasy betul la.. yummy... :)

    BalasPadam
  11. Akak memang seorang yang rajin.. jeles sangat.. akak tolong bagi kesedaran itu kepada saya jugak.. hek2

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe tak boleh nak bagi kesedaran sebab akak pun tak sedar diri gak,..lagi berat malasnya....

      Padam
  12. semua best! tapi nk wat tu malasnya.. lagi2 bila adik2 ada kat umah. lagi malas nak buat. hahahahahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak pe,..tunggu rajin tu sampai baru buat :)

      Padam
  13. Saya seorang pemalas. Hehe. Tapi nanti boleh try :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Boleh try,...ni memang resepi utk orang malas hihihi

      Padam
  14. inila dia recepi garlic bread pejam mata tu eh hehe

    BalasPadam
  15. Air koko panas bercili lak tuu... aduyaiii... hheheeh

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...